Bogojavljensko plivanje za Časni krst u četvrtak, 19. januara u Sanadu · Max Info

Bogojavljensko plivanje za Časni krst u četvrtak, 19. januara u Sanadu

Srpska pravoslavna crkvena opština Sanad, pod pokroviteljstvom opštine Čoka, organizuje 12. Bogojavljensko plivanje za Časni krst u četvrtak, 19. januara.

Programom je predviđeno da u 9.30 sati bude održana Sveta liturgija, u 11.30 svečana praznična litija prema reci Tisi, a u 12 sati plivanje za Časni krst.

 

kkk

Tim povodom predsednica opštine Čoka Stana Đember zahvalila se, u ime čokanske opštine i crkvene opštine Sanad, na organizovanju ove manifestacije i pozvala sve sugrađane da joj prisustvuju.

– Pred nama je još jedno tradicionalno plivanje za Časni krst u Sanadu, gde će se 19 prijavljenih odvažiti da zaplivaju u reci Tisi. Važno je, takođe, da je za sve plivače prethodno organizovan lekarski pregled u 8.30 sati – potvrdila je predsednica Stana Đember.

Ona je istakla da je plivanje za Časni krst velika hrabrost, a ujedno najlepši način da se obeleži praznik Bogojavljenje i, naravno, uveliča ova svečana tradicionalna manifestacija po kojoj je Sanad sada već poznat.

Stana Đember je dodala da će nakon plivanja do Časnog krsta, za sve učesnike biti priređen svečani ručak u sali MZ i plivačima uručeni prigodni pokloni.

– Pozivam još jednom sve građane, što podrazumeva i one iz susednih mesta, da prisustvuju ovoj lepoj manifestaciji kako bismo zajedno podržali plivače. Svima želim dobro zdravlje, pa da Bog da da i sledeće godine opet zajedno na istom mestu organizujemo ovu manifestaciju – poručila je predsednica opštine Čoka Stana Đember.

Podelite vest sa prijateljima