Božićne i novogodišnje čestitke čelnika opštine Čoka · Max Info

Božićne i novogodišnje čestitke čelnika opštine Čoka

Predsednica opštine Čoka Stana Đember i predsednik čokanske SO Čoka Tibor Olaj uputili su, povodom božićnih praznika i Nove godine, čestitke građanima.

stana tibor

Poštovani građani opštine Čoka, pred nama su dani kada treba da budemo smireni, da pružimo ruke jedni drugima i kada treba da se setimo svih onih koji nemaju ono što imamo mi – ističe u čestitki predsednica Stana Đember.

Ona je naglasila da bi uvek trebalo težiti boljem.

–  Živimo u vremenu kada valja zastati i zahvalno pogledati na ono što nam je dato i setiti se baš onih koji to nemaju. Ovi dani, pred obeležavanje rođenja Isusa Hrista, podsećaju nas na to da je on svoj život dao za sve nas, da se za nas žrtvovao. Kada bi svako od nas samo jednu malu žrtvu prineo činjenjem dobrog dela,  pomogao bi čovečanstvu ukazala je Stana Đember.

Predsednica je građanima poželela bogate trpeze, ali pre svega mnogo ljubavi i porodičnog zajedništva, da u miru proslave Božić i Novu Godinu.

– Toplina doma je najvažnija, posebno u ovim teškim vremenima. Mnoge porodice su razdvojene, pate, mnogo je nevolja. Na mnoge stvari ne možemo da utičemo, ali ono što možemo jeste da budemo ljudi.

Završiću čestitku rečima blaženopočivšeg patrijarha Pavla: “Smirenost je nešto što treba da dostignemo u životu, zato zastanimo, nemojmo biti gordi, budimo smireni, pružimo ruku, toplinu i ljubav jedni drugima”.

Srećne božićne i novogodišnje praznike, mnogo zdravlja i ljubavi u narednom periodu. Naše molitve neka budu usmerene, pre svega, na prestanak rata, da ostanemo ljudi – poručila je predsednica opštine ČokaStanaĐember.

 

Obraćajući se građanima, predsednik SO Čoka je naznačio da bi pouke nastale u izazovnim i teškim vremenima, trebalo da nas ojačaju i ohrabre da se radujemo svakom danu, uspehu koji smo ostvarili, svakom učinjenom dobrom delu, da vodimo računa o najmilijima, prijateljima, poznanicima i da pomognemo onima kojima je to potrebno.

– Iza sebe ostavljamo godinu prepunu izazova i teškoća, ali i određenih važnih rezultata. U Novu godinu ulazimo sa opravdanom nadom da će biti bolja od godine koju ispraćamo; doneće nam nove izazove i mogućnosti. Želim da se u srca svih nas useli razumevanje, poštovanje i strpljenje, da budemo bolji jedni prema drugima, mudriji, pažljiviji i istrajniji – naveo je Tibor Olaj.

On je napomenuo da je Nova godina vreme sreće, radosti i ljubavi, kada se okrećemo drugima, darujemo i mislimo na bolju budućnost.

– To je vreme kada sve može da počne ispočetka, kada se stvaraju nove prilike i pružaju nove šanse. Potrudimo se da damo što više od sebe, kako bismo doprineli ličnom napretku, boljitku svoje porodice i naše zajednice u celini. Ideje, rad i stvaralaštvo su ključ dobrih rezultata i velikih uspeha i način da dane pred nama punimo velikim delima i lepim uspomenama – naznačio  je predsednik SO i svim građanima opštine Čoka poželeo srećnu i uspešnu nastupajuću 2023. godinu.

–  Uz dobro zdravlje, neka vam Nova godina i predstojeći veliki hrišćanski praznik Božić donesu ostvarenje svih vaših želja i planova, ljubav, sreću i radost sa najbližima – zaključio je Tibor Olaj.

Podelite vest sa prijateljima