Čelnici čokanske opštine uručili školski pribor đacima prvacima · Max Info
Trenutna temperatura u Čoki: 2°C

Čelnici čokanske opštine uručili školski pribor đacima prvacima

Povodom početka nove školske godine predsednica opštine Čoka Stana Đember, sa predsednikom Olaj Tiborom i saradnicima, uručila je rančeve i školski pribor đacima koji su upisani u prvi razred osnovne škole u nastupajućoj 2020/21. godini na području čokanske na opštine.


 

 

Veliko je zadovoljstvo videti dečije osmehe i njihove srećne oči

– Na moje veliko lično i zadovoljstvo mojih saradnika danas opština deli torbe sa školskim priborom deci koja su krenula u prvi razred. Ove aktivnosti su postale već tradicija, a ove godine uručujemo 71 prigodan paket. Nadamo se da će pristići još đaka pošto imamo takvih nagoveštaja – istakla je Stana Đember.

Ona je dodala da je, i pored otežanih okolnosti zbog pandemije virusa korona, veliko zadovoljstvo videti dečje osmehe i srećne oči đaka prvaka.

 

djaci

– Međutim, oni su preslatki i sa maskama; Bogu hvala – zdravi su i orni za prihvatanje novih znanja – rekla je predsednica Stana Đember i potvrdila da je školski pribor uručen i prvacima u ostalim osnovnim školama na području čokanske opštine: u Crnoj Bari, Jazovu, Sanadu, Ostojićevu i Padeju.

– Deca su, naravno, pokazala zadovoljstvo uručenim poklonima, a predsednica čokanske opštine je poželela da sledeće godine opštinska uprava uruči još više školskih torba.

Podsetivši da je u toku renoviranje OŠ „Jovan Popović“ u Čoki Stana Đember je dodala da postoje izvesne naznake da će, ako sve bude teklo po planu, radovi biti završeni do kraja novembra.

– To što će jedna ovako lepa škola dobiti novo ruho i što će u tome da uživaju sadašnje i dolazeće generacije, biće naš zajednički uspeh.

Direktorka OŠ „Jovan Popović“ Zorica Bugarčić, prvog nastavnog dana, takođe je poželela srećan početak nove školske godine đacima prvacima, kao i prosvetnim radnicima. Ona je navela da je tim povodom juče priređen i prijem za roditelje.

– Nastava se, kao što je poznato, odvija u posebnim uslovima, uz poštivanje epidemioloških preporuka, ali se iskreno nadamo da će se sve odvijati po zacrtanom planu – rekla je Zorica Bugarčić.

 

photo

Mališani su, koliko se moglo primetiti, pokazali radost zbog početka školske nastave i susreta sa drugarima. Iako pojedini imaju malih poteškoća zbog nošenja maski svi su jednoglasni u tome da ih one štite od virusa korone i da je njihovo nošenje neophodno kako bi sačuvali zdravlje.

stana

Podelite vest sa prijateljima