Čokanski maturanti u ritmu Evrope · Max Info

Čokanski maturanti u ritmu Evrope

Učenici završnih razreda Hemijsko-prehrambene srednje škole u Čoki odigrali su maturantski ples na platou ispred Doma kulture, a ovom lepom događaju, pored đaka i roditelja prisustvovali su i predstavnici čokanske lokalne samouprave predvođeni predsednicom opštine Stanom Đember i predsednikom SO Tiborom Olajem.

 

ples

Profesorka srpskog jezika i književnosti u ovoj školi Marija Markov Ilić potvrdila je za Naxi Max radio da su ove godine učenici dva odeljenja završili školovanje; III/3 – frizeri i  III/4 – pekari i mesari. Ukupno 16 maturanata. 

– Na uvežbavanju maturantskog plesa radili smo oko dva meseca u našoj školi. Učenici su vredno vežbali i uživali u pripremama za maturantski ples. Zahvaljujem se kolegama i direktoru koji su nam bili velika podrška i pomogli nam  u realizaciji ovog programa i naravno, i učenicima – savesnim, vrednim i raspoloženim za rad. Kao i svake godine i ove godine je naša škola deo programa „Evropa pleše” kada u isto vreme igraju njihovi vršnjaci iz drugih gradova Srbije i Evrope u nameri da obore Ginisov record“, istakla je Marija Markov Ilić. 

 

tanx1

– Samo smo uživali u divnoj razmeni energije koju donosi ples. I ove godine smo na kraju zaigrali užičko kolo i mađarski čardaš. Učenici su se mnogo radovali i svi su jedva čekali da dođe taj dan, da na adekvatan i dostojan način proslave maturu i da sve ostane u zaista lepom sećanju – naglasila je Marija Markov Ilić. 

Prema njenim rečima, i ova generacija učenika je dobra jer su, kako je navela, ti đaci tokom školovanja bili vredni i željni novih saznanja. Izražavajući nadu da će tim putem nastaviti i dalje, profesorka Marija Markov Ilić im je poželela mnogo uspeha u ličnom životu i njihovim daljim profesionalnim izborima i opredeljenjima. Istovremeno je pozvala buduće srednjoškolce da se upišu upravo u Hemijsko-prehrambenu srednju školu u Čoki, jer je planom za narednu školsku godinu predviđeno otvaranje tri odeljenja: trogodišnji obrazovni profil frizera na srpskom i mađarskom jeziku i četvorogodišnji obrazovni profil tehničar za zaštitu životne sredine, na mađarskom jeziku, koji pruža brojne mogućnosti u okviru projekta „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” čiji su deo već dugo godina.

–Takođe, nudimo dobru praksu i prijatan ambijent za rad i obrazovanje – ukazala je profesorka Marija Markov Ilić.

Podelite vest sa prijateljima