Direkor Hemijsko-prehrambene srednje škole Jožef Bata: Spremni smo za nove radne pobede · Max Info

Direkor Hemijsko-prehrambene srednje škole Jožef Bata: Spremni smo za nove radne pobede

Direktor čokanske Hemijsko-prehrambene srednje škole Jožef Bata, izjavio je da je u toj školskoj ustanovi sve spremno za početak nove školske godine, odnosno da su i učenici, nastavnici i pomoćno osoblje spremni za nove radne pobede!

– Upisano je ukupno 33 učenika prvog razreda. Nismo baš zadovoljni odzivom osmaka, ali ipak smo uspeli da otvorimo sva planirana odeljenja, tako da ćemo u ovoj školskoj godini imati dva odeljenja frizera, jedan na srpskom i jedan na mađarskom jeziku, a uspeli smo da vratimo i četverogodišnji smer; naime, imamo pet učenika smer hemijski laborant – precizirao je u izjavi za Naxi Max radio Jožef Bata.

 

 

jjj

Prema njegovim rečima, što se tiče rada na drugoj i trećoj godini, na trogodišnjem smeru su frizeri, pekari i mesari.

– Spremno dočekujemo novu školsku godinu i kada je reč o nastavnom kadru. Iz školske uprave nam je javljeno da su odeljenja odobrena u formi kako smo i zahtevali. Konačno, na mestu šefa računovodstva i pravnika – sekretara škole zaposleni su u punoj normi, a do sada je to bilo na 50 odsto. Tako da je, rekao bih, i moral među zaposlenima na visokom nivou – istakao je direktor Jožef Bata.

On je potvrdio i da je, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, učenicima prvih rareda sa teritorije opština Čoka, Ada, Senta, Novi Kneževac, Kanjiža, Bečej i Kikinda, obezbeđen besplatan prevoz, i da postoji namera da se takva olakšica proširi na sve učenike škole.

Direktor Jožef Bata podsetio je i na projekte u kojima je učestvovala školska ustanova na čijem je čelu, izdvojivši najpre onaj kod Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

– Dobijena su sredstva u iznosu od 1.490.000,00 za finansiranje tekućeg održavanja objekta – molersko-farbarski radovi u prizemlju i oni su uspešno završeni pred početak školske godine. Takođe, dobijena su sredstva za nabavku opreme foto-kopir aparata u vrednosti od 118. 990,00 dinara. Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za afirmaciju školskog i univerzitetskog sporta u AP Vojvodini škola je dobila sredstva u iznosu od 100.000,00 dinara za nabavku sportskih rekvizita u okviru projekta „Ruralna školska olimpijada” gde je u planu organizovanje Ruralne olimpijade na otvorenom, a cilj tog projekta jeste da decu vratimo sportu i prirodi. Osim pomenutih, škola učestvuje u projektu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ gde učenici aktivno uzimaju učešće. Takođe, započeto je rešavanje imovinskog statusa fiskulturne sale i, ako se to blagovremeno dovede u red, radiće se na obnovi sale apliciranjem na razne projekte – istakao je direktor čokanske Hemijsko-prehrambene srednje škole Jožef Bata.

bbb

Podelite vest sa prijateljima