Dobrotvorna akcija OŠ „Jovan Popović“ Čoka · Max Info
Trenutna temperatura u Čoki: 12°C

Dobrotvorna akcija OŠ „Jovan Popović“ Čoka

Dobrotvorna akcija OŠ „Jovan Popović“ Čoka pod nazivom „Razglas za sve nas” biće nastavljena i u narednom periodu. Nakon prodajne izložbe radova osnovaca u cilju prikupljanja novca za kupovinu školskog razglasa, istim povodom krenulo se u aktivnosti u vezi sa reciklažom.

1

Pokretač ideje Gordana Kerepeši, nastavnica tehnike i tehnologije, potvrdila je nastavak akcije.

– Cilj nam je i dalje isti – da kupimo razglas. Sada smo prikupljali plastične boce, limenke, karton i slično. Podršku imamo i od direktora naše ustanove, roditelja učenika, njihovih baka i deka, rodbine, komšija. Hvala kolegama u kolektivu i svim đacima koji su uključeni u ovu akciju. Učenici su uz to predložili da se uključimo i u humanitarnu akciju “Čep za hendikep” – rekla je Gordana Kerepeši.

Jelena Števanov, nastavnica srpskog jezika, kaže da je i ona samo deo tima, podrška i deci i Gordani.

2

– Stupili smo u okviru naše akcije, u kontakt sa firmom “Jedina nada” iz Sente koja se bavi reciklažom. Tako smo poslali i jednu snažnu poruku očuvanja  životne sredine. Ponosna sam na decu pre svega, ali taj, nazovimo ga, humano-ekološki gest za mene je posebno bitan. Uz sve to podržali smo veliku akciju humanitaraca  iz Zrenjanina na prikupljanju čepova za pomoć osobama sa hendikepom. Oni su i više nego zahvalni. Prikupljeno je u tu svrhu oko 11 kilograma čepova u Sandu, Crnoj Bari i Čoki. Ova saradnja, zapravo, traje godinama.  Svako je dao svoj doprinos – istakla je Jelena Števanov.

Učenici osmog razreda i na izvestan način idejni tvorci i pokretači akcije Dejan Popov i Strahinja Maksimović takođe su stigli do našeg studija.

3

Oni su podsetili da su se sa svojim vršnjacima iz škole bavili prodajom sopstvenih likovnih i umetničkih radova, pravili plakate u fotošopu i zajedničku reklamu, i svi zajedno bili i fizički angažovani na ovom projektu.

Zahvalni su nastavnicima i roditeljima na pružanju šanse da se sve realizuje samostalno, jer im je, kažu, razglas važan; na taj način aktuelne informacija će stići do svakog učenika u isto vreme.

4

Podelite vest sa prijateljima