Edukativni projekat o sprečavanju širenja virusa korona · Max Info

Edukativni projekat o sprečavanju širenja virusa korona

Predsednica opštine Čoka Stana Đember održala je radni sastanak sa predstavnicima čokanskog Doma zdravlja, Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji i partnerske organizacije Novosadski humanitarni centar, na kojem je predstavljen projekta „Kovid-19 vakcinacija u Srbiji”.

hhh

Reč je o projektu Svetske zdravstvene organizacije koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), kao i mogućnosti za saradnju i planiranje aktivnosti u predstojećem periodu.

Predsednica opštine Stana Đember potvrdila potvrdila je posle sastanka da se opština Čoka aktivno uključila u ovaj projekat.

– Pre sedmicu dana održali smo sednicu sa članovima Štaba za vanredne situacije i Saveta za bezbednost, a tema je bila upravo zarazna bolest kovid 19. Potom smo započeli terenski rad u koji su uključeni predstavnici mesnih zajednica, odnosno posete stanovništvu na tim područjima – istakla je predsednica Stana Đember.

Prema njenim rečima, bez obzira na to što je pomenuta bolest “u stanju mirovanja” – u Čoki je trenutno nema! – ovo je i dalje pravo vreme da se o tome razgovara jer je ta pošast među nama nesumnjivo i dalje prisutna.

– Edukacija je najvažnija, jer je u protekle dve ipo godine od posledica virusa korona na teritoriji naše opštine preminulo oko 1.000 građana, što je procentualno veliki broj za malu sredinu kao što je Čoka – naglasila je predsednica Stana Đember.

Podsetivši da se i na aktuelnom random sastanku sa medicinskim predstavnicima čula konstatacija da je nauka napredovala i da kovid 19 više nije tolika nepoznanica, predsednica Stana Đember je ukazala da će opština Čoka i dalje pružati svaki vid podrške svima onima koji su bore protiv širenja te bolesti.

– Poseban akcenat stavljamo na edukaciju kada je reč o vakcinisanju, kako bi sprečili ili umanjili neki eventualni novi talas ove zarazne bolesti – zaključila je predsednica opštine Čoka Stana Đember.

Podelite vest sa prijateljima