Festival „Tisa teče pesmom okićena“ u ponedeljak, 27. novembra, u Ostojićevu · Max Info

Festival „Tisa teče pesmom okićena“ u ponedeljak, 27. novembra, u Ostojićevu

KUD “Dr Tihomir Ostojić“ iz Ostojićeva, organizuje u ponedeljak, 27. novembra, 11. festival „Tisa teče pesmom okićena“. Ovaj tradicionalni festival biće održan u Omladinskom domu „Sloga“, s početkom u 19 sati.

Predsednica KUD-a “Dr Tihomir Ostojić” i jedna od organizatora festivala, Dragana Đukić izjavila je da će na ovu manifestaciju, kao i obično, stići brojni dragi gosti, odnosno prijatelji sa svih strana.

– Ove godine ćemo, pored ostalih, ugostiti ženski hor „Lira“ iz Novog Kneževca, mešoviti hor KUD-a „Ivo Lola Ribar“ iz Sonte, zatim ženski hor Zavičajne Fondacije „Stevan Sremac“ iz Sente i, već tradicionalno, članove KUD-a „Mokrin“ iz istoimenog mesta. Ona je naglasila da će prvi put na ovogodišnjem festivalu nastupiti i članice ženske pevačke grupe KUD-a „Banatski Poljaci“ iz Ostojićeva, kao i da organizatori očekuju učešće i ženske pevačke grupe mađarskog KUD-a „Tisa Đenđe“ iz Novog Kneževca. 

– Pozivamo sve zainteresovane sugrađane da nam se pridruže i razgale srca tradicionalnom pesmom naših nacionalnih manjina i srpskih pesama. Kratko rečeno, na jednom mestu biće mešovito; lepo i za uši i za dušu – poručila je, u ime organizatora, predsednica KUD-a “Dr Tihomir Ostojić“ iz Ostojićeva Dragana Đukić.

o

Podelite vest sa prijateljima