FK Sloga iz Ostojićeva uspešno organizovao škola fudbala · Max Info
Trenutna temperatura u Čoki: 26°C

FK Sloga iz Ostojićeva uspešno organizovao škola fudbala

Sekretar Dejan Sretenović, prezentujući Izveštaj o radu Omladinske škole fudbala tog kluba, izjavio je da je u projektu “Škola fudbala, proleće 2021” učestvovalo 122 dece, uzrasta od šest do 14 godina, od kojih je bilo i 24 devojčice. 

kkk00

Sretenović je za Naxi Max radio rekao da je sve uspešno obavljeno, odnosno da je odrađeno 52 treninga, osam utakmica na turniru u malom fudbalu u Ostojićevu, kao i da je održano zajedničko druženje svih učesnika sa trenerima, članovima Uprave kluba, roditeljima i predstavnicima lokalne samouprave. 

– Bez razumevanja i potpune podrške lokalne samouprave ovaj veliki projekat ne bi bio moguć – naglasio je Sretenović. 

On je pojasnio da su prevashodni ciljevi “Škole fudbala” bili druženje dece, sticanje osnovnih znanja o ovoj igri i pravilan razvoj. 

– Sva deca su, bez obzira na njihove predispozicije za bavljenje fudbalom, prihvaćena podjednako. Nismo, naravno, pravili razlike – istakao je Sretenović.

Prema njegovim rečima, gledajući u budućnost fudbala u Ostojićevu i okolini, od dece koja su učestvovala u ovom druženju, odabrana su ona koja se u ovom trenutku odmah mogu uključiti u takmičarski proces. 

– Tako će FK Sloga Ostojićevo, osim seniorske ekipe, u takmičenju imati kadete, pionire, petliće i predpetliće, kao i ekipu “nežnijeg” pola u uzrastu petlića. To, naravno, ne znači da ostali učesnici neće ponovo  dobiti šansu da se opet dokažu i steknu poverenje trenera, jer će njih oko 50-tak biti pozvani u tzv. jesenju školu planiranu već krajem avgusta kako bi uz, nadamo se nove učesnike škole, svojim zalaganjem obukli dres našeg kluba – rekao je Sretenović. 

Inače, na kraju ove lepe akcije, FK Sloga je svim učesnicima obezbedio po jedan dres kluba, a ovim putem Klub se zahvaljuje svim ljudima dobre volje koji su prihvatili ovu ideju, kao i roditeljima, a najviše deci – učesnicima što su i svojim tekstovima i crtežima “dirnuli” trenere. 

– Nastavkom ove fudbalske škole iskreno se nadamo da ćemo pozitivno uticati na formiranje sportskog duha i drugarstva među svim polaznicima, a u međuvremenu da iz njihovih redova iznedrimo nekoliko vrsnih sportista – zaključio je sekretar FK Sloga iz Ostojićeva Dejan Sretenović.

Podelite vest sa prijateljima