Goran Čutura iz Subotice prvi doplivao do Časnog krsta · Max Info

Goran Čutura iz Subotice prvi doplivao do Časnog krsta

U Sanadu je u organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine Sanad organizovano jedanaesto obnovljeno Bogojavljensko plivanje za Časni krst. 

krst

Prvi je do krsta doplivao Goran Čutura. Njemu je ovo bio četvrti put da učestvuje u Sanadu u plivanju za bogojavljenski krst. Za Naxi Max radio je istakao da je počastvovan time što je prvi doplivao do Časnog krsta, i da je učestvovao na više od trideset ovakvih manifestacija, ali da mu je Sanad jedno od najdražih mesta.

Na jučerašnjom bogojavljenskom plivanju za časni krst u Sanadu plivalo je 25 učesnika od kojih i jedna devojka. U pitanju je Višnja Bošković iz Čoke koja je plivala u čast svoje bake.

bogojavljenje

Među učesnicima bilo je mnogo mladih, među njima i osamnaestogodišnji Zlatko Trifunov iz Sanada i Luka Ilijašev iz Čoke koji su istakli da će nastaviti da plivaju i narednih godina.

Nebojša Vejnović iz Sente skoro svake godine učestvuje u manifestaciji i ističe da mu je glavni motiv vera u boga.

Jerej Aleksandar Pavlović je ispred Pravoslavne Crkvene opštine Sanad za Naxi Max radio istakao  da je ponosan na učesnike koji su velikim srcem učestvovali u manifestaciji.

Sanad je jedino mesto u opštini Čoka gde se pliva za Časni krst.

 

bogojavljenje2

Podelite vest sa prijateljima