Intervju predsednice opštine Čoka Stane Đember za Naxi Max radio · Max Info
Trenutna temperatura u Čoki: 25°C

Intervju predsednice opštine Čoka Stane Đember za Naxi Max radio

Nema predaha – radimo sve što možemo u korist građana

manda i stana

Predsednica opštine Čoka Stana Đember konstatovala je u kraćem intervju za Naxi Max radio da su iza nas ostali brojni praznični dani, kao i da u narednim danima predstoje još neki, ali da za zaposlene u jedinici lokalne samouprave praktično i nije bilo predaha.

–  Januar je, pored ostalih dešavanja, obeležila poseta predstavnika lokalne samouprave invalidima na području čokanske opštine?

– Da. Odmah nakon novogodišnjih praznike, pripremili smo skromne poklone za tu kategoriju građana i ta aktivnost još je u toku. To je, rekli bismo, jedan od vidova humanosti povodom praznika čime, kao odgovorna lokalna samouprava, želimo da ukažemo pažnju i pokucamo na vrata ljudima kojima je potrebna pomoć i kojima ponekad i samo osmeh i lepa reč dosta znače. To će, prema našim planovima, ubuduće biti stalna praksa jer nameravamo da ih posećujemo još češće.

– Uskoro će početi radovi na uređenju ulica u MZ Ostojićevo i Padej?

– Upravo tako. Uskoro će biti objavljena javna nabavka za asfaltiranje ulica Maršala Tita u Ostojićevu i Železničke u Padeju. Sve to činimo u skladu sa zahtevima i željama građana jer su baš naši sugrađani u anketi naveli sređivanje te dve ulice kao prioritet.

 – Koliko je poznato – pomoć za svako rođeno dete biće povećana sa 5.000 dinara na 20.000 dinara?

– Verujem da će i tu vest naši sugrađani, naročito mlađi, primiti kao izuzetno lepu. Ni 20.000 dinara, istina, nije mnogo u ovakvim slučajevima, ali nastojimo da štednjom i pažnjom prema roditeljima pokažemo da smo društveno odgovorni. Iskreno se nadamo da će u ovoj godini biti povećane i stipendije studentima. Trudimo se, zapravo, svakodnevno da olakšamo život našim sugrađanima u svim segmentima.

– Podsećamo da je nedavno nabavljeni ultrazvuk, kao još jedna uspešna aktivnost čelnika  lokalne samouprave, već u funkciji.

– Jeste, lokana samouprava je, kao što je poznato, od izdvojenih sredstava kupila najsavremeniji ultrazvuk. U Domu zdravlja kažu da je izuzetan i da će adekvatna briga o reproduktivnom zdravlju naših sugrađanki biti mnogo adekvatnija. Radimo i na projektu nabavke rengen aparata; bolje je da ne koristimo onaj koji nema dozvolu i da na taj način ugrožavamo zdravlje građana. Verujem da će tokom ove godine i taj posao biti završen a sve u cilju poboljšanja zdravstvenih uslova.

– Kada je reč o poboljšanju stanja u zdravstvu uopšte – završen je i projekat za rekonstrukciju i sanaciju centralnog dela Doma zdravlja.

– Imamo dobre vesti i u tom slučaju, jer se nadamo da će projekat proći kod Kancelarije za javna ulaganja i da će na taj način biti zaokružena celokupna priča povodom rekonstrukcije čokanskog Doma zdravlja. Sve u svemu, još jednom konstatujem da činimo sve što možemo u korist naših sugrađana.

Podelite vest sa prijateljima