Izabrano čokansko rukovodstvo SNS · Max Info

Izabrano čokansko rukovodstvo SNS

Na izbornoj Skupštini opštinskog odbora SNS Čoka za predsednika je izabran Mihajlo Popović, a za njegove zamenike Stana Đember, Darko Bebek, Petar Remović i Josip Češljar. Za sekretara je izabran Siniša Terzin.

sns11

Skupštini, u Domu kulture u Čoki, prisustvovalo je 300 mnogobrojnih članova, aktivista i simpatizera SNS, kao i predstavnika koalicionih partnera, a kandidate su predlagali delegati izabrani prethodno na  skupštinama mesnih odbora.

Himnu Bože pravde, izvela je ženska pevačka grupa KUD-a “Dr Tihomir Ostojić” iz Ostojićeva; nakon toga u njihovoj interpretaciji i himna SNS Tamo daleko.

sns2

Obraćajući se prisutnima, Mihajlo Popović je u Izveštaju o radu čokanskog Povereništva SNS podsetio da je ono uspostavljeno u junu 2018. godine odlukom predsednika stranke Aleksandra Vučića, i da su osnovni principi tog tela bili poštenje, odgovoran rad, toleracnija, marljivost i istrajnost.

Popović je naglasio da su svoj ideal videli upravo u predsedniku stranke Aleksandru Vučiću, i da je Povereništvo, vođeno tim načelom, dalo svoj doprinos u mnogim izbornim ciklusima, te da su pozitivni rezultati dolazili jedan za drugim.

–  Na parlamentarnim izborima 2020. godine ostvaren je istorijski rezultat u našoj opštini; naša stranka osvojila je 49,65% , glasova, dok smo iste godine na lokalnim izborima ostvarili rezultat od 51,28% glasova. Na predsedničkim izborima održanim u aprilu prošle godine poverenje našem predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću u Opštini Čoka ukazalo je 74,81% glasača – istakao je Popović.

On je ukazao da, imajući u vidu činjenicu da je opština  Čoka multinacionalna sredina, ostvareni uspeh predsednika Republike Srbije Aleksandara Vučića na tim izborima, samo potvrđuje da se predsednik Vučić podjednako bori za sve građane Republike Srbije, bilo da su oni Srbi, Mađari, Romi, Poljaci ili drugi.

sns3

Sumirajući rezultate Popović je naveo da je Povereništvo Srpske napredne stranke Čoka dalo svoj doprinos u brojnim radnim i humanitarnim akcijama na nivou opštine, ilustrujući to podatkom da je gotovo na mesečnom nivou organizovana bar jedna takva aktivnost.

– Tokom pandemije kovida 19, naši aktivisti stavili su naše penzionere, socijalno ugrožene ljude i sve one kojima  je u tom trenutku bila potreba pomoć, ispred svog zdravlja i slobodnog vremena. Za to im još jednom beskrajno hvala – podvukao je Popović.

Prema Popovićevim rečima, sve je to doprinelo i omasovljenju čokanskog odbora SNS o čemu, naveo je, govori ova slika koju imamo danas.

– Da sprega između Povereništva i članova izvršne vlasti može da bude i te kako na zavidnom nivou, i ukoliko to ne obavlja samo jedna osoba, dokazano je u opštini Čoka. Političko iskustvo i besprekorno vođenje opštine Čoka, predvođeno predsednicom opštine Stanom Đember, dalo je veliki doprinos i u radu samog Povereništva. Konkretnije rečeno, članovi izvršne opštinske vlasti, sa već pomenutom predsednicom Đember, bili su veliki oslonac u radu našeg Povereništva – naveo je Popović.

Dodavši da, slušajući građane u svim čokanskim naseljenim mestima, nije zaboravljeno i ostavljenoi po strani ni jedno takvo naselje, Popović je u tom kontekstu podsetio na izgradnju odnosno rekonstrukcije crkvi, škola, domova zdravlja, lokalnih i atarskih puteva, dečjih igrališta, pijaca itd, kao i da je opštinsko rukovodstvo poseban akcenat neprestano usmeravalo na pomoć najugroženijim građanima.

– Ko god da je iole pažljivije pratio moje izlaganje, primetio je da kao poverenik nisam sebe stavio u prvi plan, već da sam da sam prezentovao zajednički uspeh jedne zajednice, mogu slobodno da kažem – porodive, koja ima jasan cilj sadržan u neprekidnoj borbi za bolju budućnost građana opštine Čoka. Neka tako i ostane u budućnosti, jer smatram da ključ uspeha u svemu predstavlja međusobno uvažavanja, a cilj  možemo ostvariti samo ujedinjeni. Budućem sazivu opštinskog odbora želim mnogo uspeha u radu – zaključio je predsednik čokanskog opštinskog odbora SNS Mihajlo Popović.

sns4
sns5
sns6
sns7
sns8

Podelite vest sa prijateljima