JAVNI POZIV ZA PRIJAVLjIVANjE KANDIDATA ZA POPISIVAČE · Max Info

JAVNI POZIV ZA PRIJAVLjIVANjE KANDIDATA ZA POPISIVAČE

Republički zavod za statistiku na osnovu Zakona o Popisu poljoprivrede 2023. godine, objavljuje Javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače u periodu od 15. do 21. avgusta (do 20.00 časova)

jjj

Republički zavod za statistiku  upućuje javni poziv svim zainteresovanim kandidatima da se prijave za posao popisivača za potrebe sprovođenja Popisa poljoprivrede 2023. koji se sprovodi u periodu od 1. oktobra do 15. decembra 2023. godine.

Popisivači imaju obavezu da pre početka popisivanja prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikaciji za prikupljanje podataka. Od 1. oktobra do 15. decembra dužni su da popišu sve jedinice popisa (poljoprivredna gazdinstva), prema dodeljenom Adresaru poljoprivrednih gazdinstava,  koristeći laptop za unos podataka u elektronske upitnike.

Za potrebe sprovođenja Popisa biće angažovano 2842 popisivača. Broj prijava je ograničen.

Period angažovanja: od 01. oktobra do 22. decembra 2023. godine

Napomena: u vreme obilaska terena pred Popis i tokom terenske realizacije Popisa, preraspodela radnog vremena vrši se u skladu sa Planom aktivnosti i može uključivati i rad vikendom.

 

 

lll

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispuni:

- državljanstvo Republike Srbije;
- prebivalište ili prijavljeno boravište u Republici Srbiji;
- najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave;
- stečeno najmanje trogodišnje srednje obrazovanje;
- da kandidat nije osuđivan, da protiv kandidata nije pokrenuta istraga i da se protiv njega ne vodi krivični postupak.
- podrazumeva se poznavanje rada na računaru (MS Office, internet) i mogućnost pristupa internetu tokom perioda angažovanja.

Prednost pri izboru imaće kandidati:

- koji poseduju diplomu o stečenom obrazovanju iz oblasti poljoprivrede;  
- koji su učestvovali u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine ili u statističkim akcijama Zavoda iz oblasti poljoprivrede (Popis poljoprivrede 2012, Istraživanje o strukturi poljoprivrednih gazdinstava 2018. ili redovna statistička  istraživanja u oblasti  poljoprivrede u poslednjih 5 godina);
- koji imaju mogućnost korišćenja sopstvenog vozila za rad u Popisu.


Sa izabranim kandidatima, u zavisnosti od njihovog radnog statusa, zaključuje se:

Ugovor o privremenim i povremenim poslovima (nezaposlena lica, zaposlena lica sa nepunim radnim vremenom, starosni penzioneri, lica angažovana po osnovu Ugovora o obavljanju privremenih i povremenih poslova sa najviše 30 sati kod drugog poslodavca) ili Ugovor o dopunskom radu(lica zaposlena sa punim radnim vremenom kod drugog poslodavca)


VAŽNA NAPOMENA: Zavod nije odgovoran za eventualni gubitak ili promenu prava radno angažovanog lica do koje može doći usled promene njegovog radnopravnog statusa i ostvarivanja naknade za rad (npr: obustavljanje isplate porodične penzije, promena osnova prijave u Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, naknade za slučaj nezaposlenosti, učešće u programima stručnog usavršavanja, programa „Moja prva plata“ i sl.). 

Kandidati se mogu prijaviti za rad samo na teritoriji opštine/grada u kojem imaju prijavljeno prebivalište ili boravište.

Izuzetno: radno angažovani u stanicama Poljoprivrednih savetodavnih i stručnih službi (PSSS), i radno angažovani u drugim službama u vezi sa poljoprivredom koji stanuju u jednoj a rade u drugoj opštini, mogu da konkurišu za rad u svojstvu popisivača u opštini u kojoj rade; studenti, koji se školuju van mesta stanovanja, mogu da se prijave za rad u svojstvu popisivača u svojoj opštini/gradu ili u opštini/gradu u kojem privremeno žive tokom studija.

Kandidati se prijavljuju isključivo popunjavanjem elektronske prijave, koja će biti aktivna od od utorka 15. avgusta (od trenutka objavljivanja javnog poziva) do ponedeljka 21. avgusta 2023. godine (do 20.00 časova).

Kandidati će biti rangirani na osnovu podatka iz prijave o opštini  u kojem imaju prijavljeno prebivalište ili boravište i ostvarenih bodova.

Kandidat može da popuni samo jednu prijavu.

Pre popunjavanja elektronske prijave obavezno pročitati Proceduru za izbor popisivača.

Popunjavanje elektronske prijave.

Rang lista prijavljenih kandidata za popisivače, po opštinama, objavljuje se 22. avgusta 2023. godine na veb-sajtovima Zavoda  stat.gov.rs i  popispoljoprivrede.stat.gov.rs.

Podelite vest sa prijateljima