Kontinuiran pad broja obolelih od korone u Severobanatskom okrugu · Max Info
Trenutna temperatura u Čoki: 0°C

Kontinuiran pad broja obolelih od korone u Severobanatskom okrugu

Načelnik Severobanatskog upravnog okruga Milivoja Linjački održao je redovan sastanak sa predstavnicima inspekcijskih službi sa teritorije okruga kako bi razmotrili koordinaciju pojačanih zajedničkih nadzora ovlašćenih i angažovanih inspekcija u mestima gde se održavaju manifestacije odnosno, po proceni rizika u produženim vikendima (od 16. do 19. decembra 2021.); bilo je takođe reči i o planovima rada za period od 20. do 26 decembra 2021. godine.

jjjj

Na sastanku je konstatovano da je u protekloj sedmici obavljeno ukupno 748 nadzora, od toga u Kikindi 544, u Kanjiži 92, u Senti 38, u Adi 30, u Novom Kneževcu 21 i u Čoki 23 nadzora.

Ukazano je istovremeno da epidemiološka situacija na teritoriji okruga pokazuje kontinuiran pad broja obolelih, tako da grad Kikinda ima 202, Kanjiža 91, Senta 122, Ada 72, Čoka 57 i Novi Kneževac 45 osoba pozitivnih na kovid 19, a ukupno u Severnobanatskom upravnom okrugu je njih 589 obolelo od zarazne bolesti kovid 19.

Grad Kikinda je izdao dva prekršajna naloga i naplatio po 5.000 dinara kazne zbog nenošenja lične zaštitne opreme, kako zaposlenih tako i korisnika ugostiteljskih objekata. Uvođenje kovid propusnica direktno je, kako je naglašeno na sastanku, uticalo na povećanje broja vakcinisanih.

Zaključeno je da su inspekcijske (republičke, pokrajinske i komunalne) službe stalno na terenu i da se u potpunosti kontroliše primena protivpandemijskih mera, s posebnim osvrtom na primenu kovid propusnica.

Podelite vest sa prijateljima