Mnoštvo aktivnosti lokalne samouprave · Max Info
Trenutna temperatura u Čoki: 2°C

Mnoštvo aktivnosti lokalne samouprave

Redovno obraćanje sugrađanima na talasima Naxi Max radija predsednice opštine Čoka Stane Đember

Mnoštvo aktivnosti lokalne samouprave

– Od najaktuelnijih novosti jeste puštanje u rad Zelene pijace; radovi su privedeni kraju, a u toku su formalno-pravni poslovi između lokalne samopurave kao investitora, nadzornog organa i izvodjača – izjavila je u redovnom obraćanju sugrađanima na talasima Naxi Max radija predsednica opštine Čoka Stana Đember.

Ona je naglasila da su takođe veoma važni formalno-pravni  poslovi sa JKP Čoka koje će preuzeti pijacu na održavanje i s tim u vezi dodala da, na žalost, u opštini Čoka nijedna pijaca nije registrovana kao pijaca, sem ove.

– Istovremeno, završeni su poslovi i za Ostojićevo i Padej, tako da se nadamo da će u budžetu biti obezbeđena sredstva i za pijace u pomenutim najvećim naseljenim mestima na ovom području – rekla je Stana Đember.

Na konstataciju da je pijačni prostor poprimio sasvim lep i moderan izgled, predsednica opštine Čoka je ukazala da je potrebno da se uradi izmena plana detaljne regulaije bloka 10 i 11 Čoka, tako da će i taj deo platoa od kafića “Keolajns” do Zavoda za zapošljavanje biti uređen i popločan.

– Apelujem na građane da sva pitanja, pa tako i u vezi sa pijacom postavljaju putem sajta “48 sati”, kao i “Pitajte predsednicu”, pošto pratim društvene mreže i primećujem da su pojedini meštani zabrinuti za npr. odliv vode? Napominjem da nema potrebe za zabrinutost jer smo mi odgovorna lokalna samouprava. Projekat ima tehničku kontrolu i nadzorni organ. Ukoliko se i dese izvesne nepredviđene situacije, u zakonskom roku sve bi bilo ispravljeno – istakla je Stana Đember.

–  Firma “Eko gradnja” iz Zrenjanina je izvodjač radova na atarskim putevima u Sanadu, Ostojićevu i Padeju?

– Da, nastavljamo već treću godinu poslove na uređenju pomenutih puteva. Sama Čoka je izuzeta, pošto je u toku proces komasacije. Na ovaj način poljoprivrednici će dobiti dobar pristup njivama. Delom su uređeni iz budžeta opštine, a deo sredstava je dodelio Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu!

Kada je reč o projektu “Regionalni centar za zapošljavanje” koji je finansiran od Evropske unije u okviru IPA programa Srbija – Rumunija, predsednica je podsetila da je partner opštini Čoka u ovom poslu opština Deta iz Rumunije.

– Predviđeno je da se obavi minimum 140 besplatnih obuka za nezaposlene osobe u oblastima IT tehnologije, starih zanata,  seoskog turizma, proizvodnje vinove loze, pčelarstva, kao i kursevi engleskog jezika u tri nivoa – potvrdila je Stana Đember.

Podelite vest sa prijateljima