Nabavka ginekološkog ultrazvuka · Max Info

Nabavka ginekološkog ultrazvuka

Vrednost savremenog medicinskog aparata iznosi nešto manje od šest miliona dinara, a celokupna suma je obezbeđena iz opštinskog budžeta.
medicinski aparat

Ugovor o nabavci ginekološkog ultrazvuka za čokanski Dom zdravlja potpisan je u četvrtak, 26. septembra u prostorijama lokalne samouprave sa predstavnicima dobavljača „Medicom“ DOO iz Šapca.

Vrednost savremenog medicinskog aparata, sa obračunatim PDV-om, iznosi nešto manje od šest miliona dinara, a celokupna suma je obezbeđena iz opštinskog budžeta, čiji zvaničnici su i prisustvovali potpisivanju ugovora. U ime opštine Ugovor je potpisala predsednica Stana Đember i njen zamenik Čaba Zombori, a ispred Doma zdravlja Čoka dr Biljana Musulin Janjić. 

– Ovo je važan dan za sve naše pacijente i, naravno, zaposlene u Domu zdravlja, ovo je veliki dan za našu malu opštinu – izjavila je direktorka čokanskog Doma zdravlja dr Biljana Musulin Janjić, specijalista ginekologije i akušerstva.

Ona je u ime zaposlenih u Domu zdravlja i građana na ovom području  zahvalila predstavnicima opštine i dodala da ultrazvuk, koji će biti nabavljen, nije samo ginekološki.

– To je aparat sa pet sonda, pa je pogodan i u pedijatriji ili kardiologiji, jednom rečju – za sve populacije. Planiramo da imamo mnogo konsultanata koji će dolaziti iz drugih ustanova,  što će svakako olakšati život našim sugrađanima – naglasila je dr Biljana Musulin Janjić.  

Predsednica opštine Stana Đember istakla je da su u lokalnoj samoupravi izuzetni ponosni zbog toga što su sredstva za nabavku savremenog medicinskog aparata izdvojena iz opštinskog budžeta i potvrdila da je inicijativa potekla od direktorke čokanskog Doma zdravlja dr Biljane Musulin Janjić.

 Prevencija i zdravlje su nam na prvom mestu, a ovaj aparat će to i osavremeniti. Nadamo se da će biti u funkciji već krajem oktobra – rekla je predsednica Đember.

Podsetivši da je pre godinu ipo dana Dom zdravlja i renoviran, ona je ukazala da je u toku i izrada projektno-tehničke dokumentacije za uređenje i preostalog nesaniranog dela te ustanove.

Podelite vest sa prijateljima