Nove mere Štaba za vanredne situacije opštine Čoka · Max Info

Nove mere Štaba za vanredne situacije opštine Čoka

Članovi Štaba za vanredne situacije opštine Čoka doneli su na današnjoj 28. sednici zaključke koji se odnose na mere za sprečavanje širenja pandemije virusa korona (COVID-19) i svi su, očekivano, u skladu sa uredbama Vlade republike Srbije i republičkog Kriznog štaba.

mmm

Sednicom je predsedavala predsednica opštine Čoka Stana Đember koja je potom za Naxi Max radio potvrdila da je na teritoriji čokanske opštine trenutno, na sreću, nema zaraženih.

– S obzirom na situaciju od pre dva meseca, kada smo imali petoro inficiranih, mislim da je važno da održimo ovu tendenciju, a to je moguće jedino pridržavanjem preventivnih mera. Osnovni zaključak sa današnje sednice se odnosi na (ne)okupljanja građana na otvorenom i u zatvorenom prostoru, kao i primarno nošenje maski; iz toga slede i svi ostali propisi sa kojima su naši građani, na neki način, već upoznati – izjavila je Stana Đember.

Istovremeno, lokalna samouprava i Štab za vanredne situacije su doneli meru da sva kulturna i ostala dešavanja, koja se finansiraju iz opštinskog budžeta, budu zabranjena do daljnjeg.

– Ukoliko se finansiraju iz drugih izvora mogu, uz poštovanje svih mera koje smo doneli, da budu održane takve manifestacije, ali se u svakom trenutku mora imati u vidu činjenica – kako je to ukazao i dr Milan Tanović, koji vodi Kovid ambulantu u Čoki – da se situacija uvek može pogoršati. Bitno je, s tim u vezi, održati svest i punu odgovornost koju naši građani imaju od početka pandemije, od marta – naglasila je Stana Đember.

Ona je potvrdila da je u tom kontekstu, kao predsednica, obavestila nadležne u svim sportskim društvima, ustanovama kulture i civilnim organizacijama, koja  su dobila izvesna sredstva na konkursima raspisanim na nivou opštine Čoka u ovoj godini za održavanje raznih manifestacija – a u međuvremenu su bili su sprečeni da ih zbog epidemiološke situacije održe – da imaju mogućnost da opštinskom veću podnesu molbu za promenu namene tih srestava.

ssss

Podelite vest sa prijateljima