Novi vid grejanja u vrtiću u Padeju: Radovi počinju u četvrtak · Max Info

Novi vid grejanja u vrtiću u Padeju: Radovi počinju u četvrtak

U proteklim danima došlo je do problema sa grejanjem u objektu PU ''Radost'' u Padeju. Naime, grejanje koje je uvedeno još sa početka sedamdesetih godina prošlog veka, a potom adaptirano 2011. godine uvek je bilo problematično u ovom objektu, s obzirom da je čitav sistem sproveden neadekvatno i da je rekonstrukcija istog praktično neizvodljiva i iznosi preko  3 miliona dinara. 
 

jjj

Problem koji se javio u proteklim danima, nije uticao na decu i zaposlene s obzirom da je boravak omogućen u okviru prostorija osnovne škole. Direktorka vrtića, Danijela Števanov, navodi da je čim je ustanovljen problem u dogovoru sa predstavnicima lokalne samouprave konsultovala nadležne službe koje su konstatovale problem i predočile potencijalna rešenja. U isti mah su vaspitači obavestili roditelje i predočili im da postoji mogućnost da deca nastave boravak u okviru školskih prostorija koje su prilagođene za njihove potrebe. Većinski deo roditelja se odmah sa tim složio, tako da reči o prinudnom raspustu nije ni bilo. Roditelji su bili saglasni i vremenom boravka dece u vrtiću. 
Števanov dodaje da je uz podršku lokalne samouprave odmah pristupljeno rešavanju problema, te tako već sutra kreću radovi koji će omogućiti povratak dece u objekat vrtića odmah nakon ugradnje inverter klima najnovije generacije. Ona navodi da je prioritet i nje kao direktora ove institucije, tako i svih zaposlenih zadovoljstvo i dobrobit dece i da je sve van tih okvira kompromis na koji se ne pristaje. Danijela Števanov je u proteklim danima svakodnevno obilazila i decu i vaspitače u Padeju kako bi lično bila uverena da sve neometano teče, a vaspitači iz ovog mesta navode da su sva deca vesela i da promena nije uticala ni najmanje na njihovu svakodnevicu u vrtiću.
''Objekat vrtića u narednim danima biće opremljen inverter klimama, sutra počinju električarski radovi. A kako očekujemo da do sledeće grejne sezone bude završena gasifikacija u naseljenom mestu Padej, mi kao ustanova ćemo preći na ovaj vid grejanja.''- zaključuje Danijela Števanov, direktor PU ''Radost'' Čoka.

Podelite vest sa prijateljima