Opština Čoka učestvovala na ''Danima porodice'' u Perlezu · Max Info

Opština Čoka učestvovala na ''Danima porodice'' u Perlezu

Sa ciljem promovisanja lepote porodice i porodičnog života i vrednosti, ova manifestacija prvi put je organizovana 2021. godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i grada Zrenjanina, a ove godine obuhvata dvodnevni kulturno-zabavni i dečji programi, uz brojne koncerte, a osim prostora na šetalištu pored Begeja, jedan segment manifestacije dešava se u nedavno otvorenoj Kulturnoj stanici Baštinar mlin, u centru sela.

G

U toku dva dana koliko traje ova manifestacija održaće se  Bračni maraton, gde se biraju bračni parovi sa najdužim bračnim stažom, Bračni šprint za one sa najmanje dana ili sati braka, puzijada za bebe, štiklijada za majke i drugo.

 Na ovoj manifestaciji učestvovalo je više desetina lokalnih samouprava koje su na štandovima izlagali svoje mere pronatalitetne politike, ali i proizvode koji se proizvode u mestima.

OPET

Pored mnogobrojnih izlagača svoje proizvode je predstavila i Opština Čoka. Predsednica Opštine Stana Đember, istakla je da od izuzetnog značaja podržati manifestacije koje neguju iskonske vrednosti i ono pravo bogatstvo – porodicu i ljubav. Štand opštine Čoka posetili su i ministar Vučević, ministarke Kisić i Grujičić koji su pohvalili rad lokalne samouprave i zalaganje predsednice i njenog tima kada su u pitanju mere populacione politike.

W
K
F

Podelite vest sa prijateljima