Počela velika akcija pojačane kontrole saobraćaja · Max Info
10°C

Počela velika akcija pojačane kontrole saobraćaja

Saobraćajna policija od danas do 14. avgusta sprovodi akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila. 

 

kkk

Saobraćajna policija će svakoga dana akcije angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije tj. „presretačima“, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema. 

Određeni broj patrola snimaće brzinu kretanja bez zaustavlјanja vozača, a vlasnici vozila koja budu snimlјena u prekoračenju dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu lica koje je učinilo prekršaj.  

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja i naglašava da se od početka ove godine, zbog neprilagođene brzine kretanja, dogodilo 140 najtežih saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo ukupno 155 lica.

Zbog toga je otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine jedan od prioriteta Uprave saobraćajne policije. Od početka ove godine, zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine sankcionisano je više od 230.000 vozača, što je za 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Akcija će se sprovoditi u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Podelite vest sa prijateljima