Potpisani ugovori za podsticaj privrednih društava i preduzetnika · Max Info

Potpisani ugovori za podsticaj privrednih društava i preduzetnika

Ugovori o dodeli sredstava za podsticaj privrednih društava i preduzetnika sa sedištem na teritoriji opštine Čoka, potpisani su u čokanskoj bioskopskoj sali.

POtpis

Ovi ugovori su potpisani na osnovu konkursa raspisanog 25. oktobra, o subvencionisanju troškova za nabavku repromaterijala, potrošnog materijala, novih mašina i druge opreme.

Predsednica opštine Čoka Stana Đember potvrdila je da je ovo drugi put kako se u poslednje dve godine relizuje ovakav konkursni projekat, odnosno, subvencionišu tzv. mali privrednici.

– Ove godine je u tu svrhu opredeljeno 1.900.000  dinara. Prijavilo se 53 malih privrednika i svi su dobili tražena sredstva, osim jednog koji nije ispunio tražene kriterijume – uz nepotpunu dokumentaciju nije valjano popunjen i formular – rekla je predsednica Stana Đember.

Izražavajući žaljenje zbog tog slučaja, ona je zato skrenula pažnju da, ukoliko neko ubuduće želi da konkuriše, može pomoć s tim u vezi potražiti kod opštinske službe pravne pomoći.

– Zaista je bilo lepo videti privrednike na jednom mestu koji su osmislili život baš ovde. Nadamo se da će sledeće godine biti i više sredstava za ove svrhe i da će biti više preduzetnika – naglasila je predsednica čokanske opštine.

Konstatujući da je Čoka mala opština sa proporcionalno prilično velikim brojem pripadnika starije polulacije, Stana Đember je rekla da u tim okolnostima u ovakvim sredinama nije lako biti mali privrednik, ali da se opštinski predstavnici trude da im, kao njihov “servis”, budu na usluzi i pomognu u svakom trenutku.

– Želimo da i ovaj vid pomoći, na korist svih nas koji ovde gradimo naš život i budućnost, pređe u tradiciju – istakla je, pored ostalog,  predsednica opštine Čoka Stana Đember.

Biljana Grubić, vlasnica firme „Flos Iva“ doo Čoka, koja posluje od 1991. godine, izrazila je zadovoljstvo ovim projektom i, u tom pogledu, ekspeditivnošću gradskih čelnika.

– Konkurisala sam i podnela traženu dokumentaciju i vrlo brzo sam dobila informaciju o dobijenim sredstvima, odnosno o poptisivanju ugovora – rekla je ona i dodala da će dobijena sredstva uložiti u porebni repromatrijal.

– To nam mnogo znači, bez obzira o kolikom iznosu je reč, jer nama malim privrednicima, koji poslujemo u otežanim uslovima, svaka pomoć je od koristi i uvek dobrodošla – ukazala je Biljana Grubić.

Sličan stav izneli su i drugi privrednici što su učestvovali u ovom projektu i ostvarili pomenuta sredstva.

Podelite vest sa prijateljima