Potpredsednica Vlade RS Maja Gojković na čajanki u Ostojićevu · Max Info

Potpredsednica Vlade RS Maja Gojković na čajanki u Ostojićevu

Potpredsednica je u društvu predsednice Opštine Čoka Stane Đember razgovarala sa predstavnicama udruženja žena iz svih naseljenih mesta sa teritorije naše opštine u nameri da čuje njihova iskustva i načine kako Ministarstvo kulture može da doprinese očuvanju tradicije i potpomogne kulturne aktivnosti njihovih udruženja.

maja1

Ministarka Gojković se u razgovoru sa predstavnicama udruženja žena interesovala kako u 21. veku žene na selu spajaju tradicionalno sa modernim načinom života. Potrebno je što više poštovati tradiciju i porodični način života i na taj način gajiti vrednosti naših baka i prenositi ih na nove generacije, rekla je, između ostalog, za Naxi Max radio potpredsednica Vlade RS.

Ministarka se susrela i sa ženama koje rade u javnom sektoru, ali i preduzetnicama koje su podelila iskustva o tome kako opstaju desetinama godina u svojim poslovima.

Očuvanje tradicije, ručnih radova i starih zanata su osnova onoga čime se ova udruženja žena bave, ali pored toga to podrazumeva i druženja, socijalni život zbog čega, kako je istakla Gojković, jedna od osnovnih strategija Srpske napredne stranke jeste očuvanje života na selu. 

Ministarka je obećala u razgovoru sa opštinskim rukovodstvom da će Ministarstvo kulture pomoći u tome da Čoka dobije još jedan kulturni centar, ali i da se ostvare novi projekti koji će biti važni za razvoj lokalne sredine.

Predsednica čokanske opštine Stana Đember smatra da je poseta Maje Gojković dokaz da Čoka ima potencijal i značaj na mapi Srbije kako u investicionom tako i u turističkom i kulturnom smislu.

S ministarkom je bilo reči i o obnovi istorijskih spomenika kulture na teritoriji opštine, jer, kako je istakla predsednica Đember, nakon dugogodišnjih aktivnosti, pre svega, infrastrukturih i privrednih, došlo je vreme i da se više bavimo kulturnim i turističkim objektima, da se lokalna samouprava angažuje na privlačenju turista, a možda i predstavnika filmske industrije.

 

Podelite vest sa prijateljima