Poziv građanima Opštine Čoka na besplatne preventivne preglede · Max Info

Poziv građanima Opštine Čoka na besplatne preventivne preglede


Direktorka čokanskog Doma zdravlja dr Suzana Šišulović Krak, pozvala je sve građane Opštine Čoke na besplatne preventivne preglede; moći će da urade kardiološke preglede (EKG), merenje krvnog pritiska i određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi.

 

 

kkk

– S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u subotu i nedelju, 4. i 5. novembra od 8 do 16 sati, u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije biće organizovani preventivni pregledi.

Nije potrebno zakazivanje, pa je tako i u čokanskom Domu zdravlja dovoljno samo da svi naši sugrađani zainteresovani za ovaj vid preventive dođu do naše ustanove u pomenutom periodu i obave pregled – izjavila je dr Suzana Šišulović Krak.

– Bolesti srca i krvnih sudova su vodeći uzrok obolevanja i umiranja u Srbiji i u svetu. U većini slučajeva kardiološke bolesti su izazvane faktorima rizika koji se mogu kontrolisati ili lečiti; u pitanju su visok krvni pritisak, gojaznost, pušenje, kao i nedovoljna fizička aktivnost. Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da ih učini što pristupačnijim  – pojasnila je direktorka čokanskog Doma zdravlja dr Suzana Šišulović Krak.

Ona je još jednom podsetila da su pregledi besplatni, tj. da mogu doći svi zainteresovani sugrađani sa ili bez zdravstvene knjižice u Dom zdravlja Čoka, uz napomenu da se 12 sati pre uzorkovanja krvi ne uzima ništa od hrane; bilo bi idealno da se jave negde do 12 sati.

Podelite vest sa prijateljima