Poziv građanima Opštine Čoka na besplatne preventivne preglede · Max Info

Poziv građanima Opštine Čoka na besplatne preventivne preglede

Direktorka čokanskog Doma zdravlja dr Suzana Šišulović Krak, pozvala je sve građane Opštine Čoke na besplatne preventivne preglede; moći će da urade kardiološke preglede (EKG), merenje krvnog pritiska i određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi.

pč

– S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju, 7. aprila od 8 do 16 sati, u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije biće organizovani preventivni pregledi.

Nije potrebno zakazivanje, pa je tako i u čokanskom Domu zdravlja dovoljno samo da svi naši sugrađani zainteresovani za ovaj vid preventive dođu do naše ustanove u pomenutom periodu i obave pregled – izjavila je dr Suzana Šišulović Krak. Ona je još jednom podsetila da su pregledi besplatni, tj. da mogu doći svi zainteresovani sugrađani sa ili bez zdravstvene knjižice u Dom zdravlja Čoka, uz napomenu da se 12 sati pre uzorkovanja krvi ne uzima ništa od hrane; bilo bi idealno da se jave pre doručka.

– Bolesti srca i krvnih sudova su vodeći uzrok obolevanja i umiranja u Srbiji i u svetu. U većini slučajeva kardiološke bolesti su izazvane faktorima rizika koji se mogu kontrolisati ili lečiti; u pitanju su visok krvni pritisak, gojaznost, pušenje, kao i nedovoljna fizička aktivnost. Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da ih učini što pristupačnijim  – pojasnila je direktorka čokanskog Doma zdravlja dr Suzana Šišulović Krak.

š
čć

Podelite vest sa prijateljima