POZIV MLADIMA ZA DOBROVOLjNO SLUŽENjE VOJNOG ROKA · Max Info

POZIV MLADIMA ZA DOBROVOLjNO SLUŽENjE VOJNOG ROKA


Ministarstvo odbrane poziva sve zainteresovane mladiće i devojke za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem da podnesu svoje prijave i već u septembru ove godine dobiju priliku da stanu u stroj Vojske Srbije.

jjj

 Svi koji se odluče na taj korak dobiće priliku da prođu dinamičnu vojnu obuku, provere svoje sposobnosti, i na najbolji način pokažu patriotizam i građansku odgovornost prema odbrani svoje zemlje.
Dobrovoljno služenje vojnog roka ujedno je i najkraći put ka sticanju zvanja profesionalnog pripadnika Vojske Srbije.
Pravo da konkurišu imaju svi zdravstveno sposobni državljani naše zemlje rođeni od 1. januara 1993. do 31. decembra 2004. godine, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.
Kandidati za dobrovoljno služenje vojnog roka mogu se prijaviti u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima, preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata i na šalterima Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ širom naše zemlje.
 

bbb

Prijava za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire takođe je u toku, s tim što će ti kandidati na služenje biti upućeni u septembru 2023. godine.
Buduće vojnike očekuje zanimljiva i dinamična vojna obuka sa vršnjacima iz svih krajeva Srbije. Sve one koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema.
Više informacija u vezi sa prijavljivanjem za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2023. godini zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centru Ministarstva odbrane u Kikindi svakog radnog dana od 08:00 č do 14:00 č putem telefonskog broja 0230 442-246.
 

Podelite vest sa prijateljima