Poziv ratarima da se prijave za sredstava za podsticanje poljoprivredne proizvodnje · Max Info

Poziv ratarima da se prijave za sredstava za podsticanje poljoprivredne proizvodnje

Član čokanskog opštinskog veća za privredu i poljoprivredu Svetlana Radin podseća vlasnike registrovanih poljoprivrednih gazdinstava da je opština Čoka raspisala dva javna poziva za raspodelu sredstava za podsticanje poljoprivredne proizvodnje.

jj

Ona je, u izjavi za Naxi Max radio Čoka, pojasnila da se prvi javni poziv odnosi na raspodelu sredstava u vidu kreditne podrške kroz subvencionisanje dela kamate, i to do 80% od iznosa kamate, a najviše do 50.000,00 – din dinara.

– Drugi javni poziv se odnosi na raspodelu sredstava za osiguranje useva, i to do 30% od osigurane sume, a najviše do 30.000,00 dinara – precizirala je Svetlana Radin, naglasivši i da su to bespovratna sredstva koja su obezbeđena u budžetu opštine.

Javni pozivi su otvoreni od 05. avgusta do 15. novembra 2021. godine, odnosno do utroška sredstava.

– Pozivam vlasnike registrovanih poljoprivrednih gazdinstava da podnesu prijave i iskoriste svoja prava i mogućnosti koje je opština obezbedila – rekla je Svetlana Radin.

Za sve informacije zainteresovani građani se mogu možete obratiti Odeljenju za privredu, poljoprivredu, urbanizam i komunalnu delatnost, telefon 471-620.

Podelite vest sa prijateljima