Predsednica opštine Čoka pozvala građane da se vakcinišu protiv korone · Max Info
18°C

Predsednica opštine Čoka pozvala građane da se vakcinišu protiv korone

– Nažalost, i na području naše opštine i dalje je, kao i u drugim sredinama, aktuelna pandemije korona; ni u Čoki nije mali broj zaraženih, jer se približavamo broju od 200 aktivnih slučajeva – izjavila je Predsednica čokanske opštine Stana Đember.

stana manda maska

Ona je za Naxi Max radio s tim u vezi naglasila da su opštinskim čelnicima Čoke čak i predstavnici Zavoda za javno zdravlje preporučili uvođenje vanredne situacije.

– Smatram da do toga ne bi trebalo da dođe. Stoga pozivam građane da se vakcinišu. Više puta sam posredstvom putem vaših talasa govorila o svom ličnom primeru i znam kako je preboleti koronu. Dva puta sam vakcinisana, a sigurno je da ću primiti i treću dozu. Vakcinišem se zbog svog zdravlja, svoje porodice i okoline. Moje lično mišljenje je da to valja učiniti a istovremeno i ne uzimati olako neproverene informacije sa društvenih mreža – ukazala je Stana Đember.

Predsednica je podsetila da je ceo svet u problem u vezi sa virusom korona, a da, kada je reč o ostalim tekućim aktivnostima u čokanskoj opštini, one teku otežano, takođe zbog epidemiološke situacije.

– Potpisan je ugovor sa firmom koja će rušiti objekat u centru Čoke (bivša zgrada RFZZ ispostava Čoka), tako da ćemo dobiti jedan lep prostor koji ćemo ozeleniti na dobrom položaju i sa pratećom infrastrukturom. Sigurna sam da ćemo osmisliti nešto što će biti na korist svim građanima opštine Čoke – istakla je Stana Đember.

Prema njenim rečima, u toku je i sprovođenje gasnih instalacija kroz naseljena mesta Ostojićevo i Padej i da će, ukoliko bude sve po plan, ti poslovi biti završeni do kraja ove godine.

– Sledeće nedelje raspisujemo javnu nabavku za Vinogradsku ulicu u Čoki. Na žalost taj posao u ulica Školska u Jazovi trenutno je u zastoju zbog administrativnih problema kod Komisije za javne nabavke, ali nadamo se skorom rešavanju i tog problema – ukazala je predsednica. Ističući da se radi i na još jednom rebalansu budžeta, kao i na pripremi budžeta za narednu godinu, Stana Đember je napomenula da će u te aktivnosti, kao i obično, biti uključeni svi građani Čoke.

 – Ovim putem ih pozivam da se uključe u te aktivnosti posredstvom našeg sajta, kada to bude aktuelno. Inače, tu se nalazi i formular koji  građani zainteresovani za razvojni plan opštine Čoka do 2028. godine mogu da popune. Važno je da sagledaju sve segmente i kažu svoje mišljenje, te na taj način aktivno učestvuju u tim aktivnostima na realizaciji planiranog – rekla je Stana Đember.

Predsednica čokanske opštine je slušaocima prenela i podatak da je  tokom nedavno održanog humanitarnog bazara u Čoki “Od srca srcu” za lečenje obolelog mališana Vukana prikupljeno 66.000 hiljada dinara.

 

Podelite vest sa prijateljima