Predsednica Stana Đember otvorila XI likovnu koloniju “Slike Banata” · Max Info

Predsednica Stana Đember otvorila XI likovnu koloniju “Slike Banata”

Predsednica Stana Đember otvorila XI likovnu koloniju “Slike Banata”

Organizatore i učesnike XI likovne kolonije “Slike Banata”, koja se održava u Čoki u organizaciji lokalnog Udruženja likovnih umetnika ,,Paleta” i pod pokroviteljstvom čokanske opštine, posetila je predsednica opštine Stana Đember, koja je ujedno otvorila ovu manifestaciju.

 

 

kkk

– Čast i zadovoljstvo mi je da otvorim XI likovnu koloniju koja se, podsetimo, održava upravo pod pokroviteljstvom opštine Čoka. I ove godine, svi koji posete izložbu, biće u prilici da vide šta čini umetnost, kakav kapacitet poseduje naša opština kada je reč i o likovnim umetnicma – istakla je, pored ostalog, predsednica Stana Đember.

Ona je pozvala građane da u naredna tri dana posete Koloniju, na kojoj pored lokalnih umetnika učestvuju njihove kolege iz gotovo cele Srbije, kao i iz Mađarske.

– Našoj maloj lokalnoj samoupravi čast je da možemo da budemo pokrovitelji jednog ovako lepog događaja koji u prvi plan stavlja umetnost i ljubav koja će sigurno spasiti svet – naglasila je predsednica opštine Čoka Stana Đember.

Posle otvaranja Kolonije, u srdačnom razgovoru sa učesnicima predsednica im je poželela plodan rad i ugodan boravak u Čoki.

Kolonija se i ove godine biti održava u holu čokanskog Doma kulture i trajaće do 10. septembra.

Podelite vest sa prijateljima