Produžen rok za podnošenje prijava za dodelu ekonomskih grantova · Max Info
Trenutna temperatura u Čoki: 32°C

Produžen rok za podnošenje prijava za dodelu ekonomskih grantova

Pomoć kroz nabavku i dodelu poljoprivredne opreme (plastenika) i materijala za razvoj i unapređenje dohodovnih aktivnosti socijalno ugroženim osobama, koja imaju prebivalište/boravište na teritoriji opštine Čoka

plastenik

Javni poziv za nabavku i dodelu ekonomskih grantova (u daljem tekstu: Javni poziv), objavljen 7. jula na oglasnim tablama opštine Čoka, mesnih zajednica i internet prezentaciji čokanske opštine – www.coka.rs, produžen je do 29. jula 2020. godine.

To je za sve zainteresovane osobe saopštila Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći za poboljšanje životnih uslova kroz nabavku i dodelu ekonomskih grantova na teritoriji opštine Bela Palanka, Kruševac, Lučani i Čoka.

Predmet Javnog poziva, kako se podseća u saopštenju Komisije, jeste dodela pomoći u vidu dodele ekonomskih grantova i to kroz nabavku i dodelu poljoprivredne opreme (plastenika) i materijala za razvoj i unapređenje dohodovnih aktivnosti socijalno ugroženim osobama, koja imaju prebivalište/boravište na teritoriji opštine Čoka, uključujući članove njihovog porodičnog domaćinstva, a neophodna im je pomoć u cilju poboljšanja uslova života i koja ispunjavaju propisane uslove i merila za izbor korisnika (u daljem tekstu: Korisnik).

Ovim javnim pozivom predviđena je dodela 20 (dvadeset) ekonomskih grantova socijalno ugroženim osobama.

Pomoć je jednokratna i bespovratna i odobrava se u opremi ili materijalu za poboljšanje uslova života socijalno ugroženih osoba, kroz dohodovne aktivnosti u iznosu od 1.150,00 do 1.400,00 evra sa PDV-om (u dinarskoj protivvrednosti prema srednjem zvaničnom kursu Narodne banke Srbije po datumu izdate profakture dobavljača) po porodičnom domaćinstvu Korisnika.

Javni poziv je, dakle, produžen i trajaće do dana 29. jula 2020. godine.

Sve detaljnije informacije u vezi sa pomenutim javnim pozivom zainteresovani građani mogu dobiti putem telefona 069-5534-077 ili kod člana Komisije Danijele Knežević, u prostorijama Opštine Čoka, Potiska 20, kancelarija 22 a.

Podelite vest sa prijateljima