Rožika Tomašev: Udruženje penzionera Čoka uvek vodi računa o svojim članovima · Max Info

Rožika Tomašev: Udruženje penzionera Čoka uvek vodi računa o svojim članovima

Udruženje penzionera u Čoki okuplja građane tzv. trećeg doba, poboljšava njihov materijalni položaj, organizuje razne vrste druženja i izlete, a sve to uz razumevanje predstavnika lokalne samouprave.

Rožika Tomašev, predsednica opštinskog Udruženja penzionera Čoka precizirala je da po statutu tog Udruženja i pravilniku o radu, oni vode računa o nabavci ogreva za njihove članove, raznih vrsta zimnice, osiguranju u slučaju neželjenih posledica, kao i uslugama banjskog lečenja po najpovoljnijim uslovima.

lč

–  Tako smo, primera radi, skopili ugovor sa privatnom klinikom kako bi  penzioneri, koji nažalost često imaju zdravstvenih problema, bili u mogućnosti da odu na magnetnu rezonancu ili neki drugi sličan pregled, a te usluge mogu da plate u više mesečnih rata – ukazala je u kraćem intervjuu za Naxi Max radio Rožika Tomašev.

Prema njenim rečima, završen je i postupak rehabilitacije za penzionere o trošku Fonda PIO.

– Ovaj postupak je ove godine počeo u januaru. Naš zadatak je bio da odradimo administrativni deo, tačnije kompletne aktivnosti u vezi sa odlascima na besplatne rehabilitacije u banjama Srbije, prvenstveno u Vojvodini, u trajanju od 10 dana. To su, pre svih, Banja Kanjiža, Junaković, Melenci, Vrdnik. U izuzetnim slučajevima nekoliko preporuka je bilo i za Sokobanju i Vrnjačku Banju. Sve to podrazumeva pun pansion, tri obroka, nakmanje tri terapije i 24 sata nadzor lekara – naglasila je Rožika Tomašev.

Ona je potvrdila da Udruženje koje predvodi organizuje i lep društveni život.

– Učestvujemo npr. u obeležavanju ili proslavama svih važnih datuma u našoj društvenoj zajednici, redovno uz zavidan odziv naših članova. Zatim, tokom pogodnih godišnjih doba tj. vremenskih prilika, organizujemo jednodnevne ili višednevne izlete i posećujemo znamenita mesta, i već je sve pripremljeno i za dva takva naredna izleta penzionera; jedna grupa će uskoro optputovati u Banju Vrujci – to činimo već treću godinu za redom, jer su naši članovi jako zadovoljni posetom toj destinaciji – a druga grupa će posetiti Sokobanju, takođe “proverenu” destinaciju – naglasila je predsednica opštinskog Udruženja penzionera Čoka Rožika Tomašev.

Ističući da je to samo deo aktivnosti čokanskog Udruženja, Rožika Tomašev je rekla da su u redovnom planu i uobičajene posete pozorištima, kao i druge razne manifestacije, pogotovo one koje se organizuju na teritoriji opštine Čoka.

uj

Predsednica Rožika Tomašev podseća i na sportske sekcije u Udruženju.

– Na olimpijadama “trećeg doba” postigli smo u proteklom periodu veoma zapažene rezultate. S tim u vezi vredno je da napomenem da oko 30-ak članova Udruženja s područja čokanske opštine redovno trenira cele godine, kako bi bili spremni za ta takmičenja i kako bi nas obradovali peharima, medaljama i zahvalnicama koje osvajaju. Tako smo, opet primera radi, prošle godine osvojili četiri pehara, dva sa kikindske olimpijade, a bili smo i među 39 učesnika na Vojvođanskoj olimpijadi gde smo osvojili sedmo mesto... – kaže Rožika Tomašev.

Sve ovo, kako dodaje, uz prethodno što je navela, veoma je važno za penzionere, za njihov društveni život i, najvažnije, za njihovo zdravlje.

– Penzionerima je zato naše udruženje mesto okupljanja, dobre volje i sigurnosti. Jer, društvene aktivnosti, kultura i sport – uvek moraju biti prisutni i među penzionerima. Naše udruženje stalno vodi računa o tome i uvek će biti u službi penzionera – tu smo da im u svakom trenutku pružimo pomoć za bilo koje pitanje – zaključila je predsednica opštinskog Udruženja penzionera Čoka Rožika Tomašev.

 

Podelite vest sa prijateljima