Servis poljoprivrednih tržišnih informacija · Max Info
Trenutna temperatura u Čoki: 27°C

Servis poljoprivrednih tržišnih informacija

Araksi Mikaelijan, vlasnica i direktor Info Tim Logistike – servisa poljoprivrednih tržišnih informacija, od pre izvesnog vremena prisutna je sa pomenutom firmom i na području Čoke što će, pored ostalog, pomoći ovdašnjim ratarima da organizovano ponude svoje proizvode i olakšaju kupovinu repromaterijala.

1

U kraćem razgovoru za Naxi Max radio Araksi Mikaelijan nam je prenela osnovne podatke o Info Timu Logistike i objasnila kako je došlo do saradnje sa predstavnicima lokalne samouprave u Čoki.

 

– S obzirom  na to da smo da smo prepoznati kao firma koja zaista pruža kvalitetne informacije u svetu poljoprivrede, dobili smo preporuku da kontaktiramo čokansku lokalnu samoupravu, jer već imamo saradnju građanima u brojnim drugim sredinama. Sa predsednicom opštine Čoka Stanom Đember u tom pogledu nismo imali problema, jer ima „dosta sluha“ za ovakvu vrstu saradnje; lako smo se, na obostranu korist, dogovorili kako bi i opština Čoka imala adekvatne informacije u vezi sa poljoprivrednom  proizvodnjom. vredu.

 

Važno je da opština prepozna potrebe poljoprivrednika, kako bi oni bili na vreme informisani i na taj način unapredili svoje poslovanje. Vi ste na neki način i posrednik preko kojeg se sve to i realizuje?

 

–  Da, upravo tako; važan je pristup informacijama, ponuda i potražnja, kretanje cena, subvencije – sve to odlikuje ovaj vid saaradnje, a krajnji cilj je bolje poslovanje. Primera radi, poljoprivrednik se registruje, tj. prijavi se na aplikaciju Info Tim logistike, dodeli mu se aktivacioni pristup i on bukvalno ima u svom telefonu sve: informacije o subvencijama, mogućnost da postavi oglas, da ponudi svoj proizvod, da kupi sirovinu, da prati cene kukuruza, pšenice, soje, stoke, veštačkog đubriva. Drugim rečima, u realnom vremenu ima sve na jednom mestu. On jednostavno ne zavisi o ni jednom drugom izvoru, već sam rukovodi svojim poslovanjem.

 

Kratko rečeno – potpuna informacija i edukacija?

 

– Naravno, to je potrebno u svim sferama. Kao što poljoprivrednici ulažu u svoju proizvodnju, tako je potrebno da na vreme i prodaju svoj proizvod ili da naprave uštedu u kupovini. To je ono čemu svi stremimo, a što se i na državnom nivou pokušava i već čini kroz digitalizaciju, korišćenje modernih tehnologija ili savremeno menadžerstvo. Info tim je upravo kvalitetan servis gde zainteresovani proizvođač nalazi sve na jednom mestu. Bez lutanja i trošenja dragocenog vremena, a što pogotovo važi za poljoprivrednike koji su opterećeni napornim radom. Posredstvom Info Tima Logistike bukvalno je zbrinut od članova našeg tima koji mu je podrška u njegovom poslu.

Podelite vest sa prijateljima