Štab za vanredne situacije opštine Čoka doneo mere za zaštitu stanovništva od virusa korona · Max Info
Trenutna temperatura u Čoki: 24°C

Štab za vanredne situacije opštine Čoka doneo mere za zaštitu stanovništva od virusa korona

Na 27. sednici Štaba za vanredne situacije opštine  Čoka, održanoj telefonskim putem u petak, 17. jula, kojoj je predsedavala komandant ovog tela Stana Đember, doneto je više zaključaka o merama zaštite stanovništva od zarazne bolesti KOVID-19 izazvane virusom SARS-Cov-2, pored ostalog, o zabrani okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru – kada se istovremeno okuplja više od 10 osoba.

mere

U tom smislu, kako je zaključeno, za vreme boravka na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru između okupljenih osoba mora da postoji rastojanje od najmanje 1,5 metar, odnosno na svaka četiri metra kvadratna može biti prisutna samo jedna osoba.

Na svim javnim mestima u zatvorenom prostoru, naglašava se u nastavku saopštenja, obavezno je nošenje zaštitne maske. Roditelji maloletne dece ili dece sa posebnim potrebama, odnosno njihovi staratelji dužni su istovremeno da obezbede da deca nose zaštitnu masku.

Članovi Štaba za vanredne situacije opštine Čoka u zaključcima sa sednice preporučuju nošenje zaštitne maske na svim javnim mestima na otvorenom prostoru. Na javnim mestima na otvorenom prostoru na kojima nije moguće obezbediti rastojanje između osoba od najmanje 1,5 metar, odnosno jedne osobe na svakih četiri metra kvadratna, kao što su stajanje u redu ispred prodavnica, vozna stajališta i slično, nošenje maske je obavezno, naglašava se u saopštenju Štaba.

Podelite vest sa prijateljima