STANA ĐEMBER: INFRASTRUKTURNI RADOVI TEKU PO PLANU, NEODGOVORNI POJEDINCI ŠIRE NEISTINE · Max Info

STANA ĐEMBER: INFRASTRUKTURNI RADOVI TEKU PO PLANU, NEODGOVORNI POJEDINCI ŠIRE NEISTINE

Predsednica opštine Čoka Stana Đember potvrdila je, govoreći o infrastrukturnim aktivnostima na čokanskom području, da su u toku završni radovi na atarskim putevima u mesnim zajednicama Sanadu, Padeju i Ostojićevu.

stana

– Pri kraju je, da tako kažem, jedna od najtežih za nas javnih nabavki u ovoj godini, asfaltiranje ulice Školske u Jazovu. U ovom slučaju, sama javna nabavka bila je kod Institucije za javne nabavke i za zaštitu prava ponuđača – izjavila je za Naxi Max radio predsednica i dodala da su te aktivnosti pri kraju i da se nada da će vrlo brzo krenuti izvođenje radova.

Pri kraju je, kako je navela, i javna nabavka asfaltiranje ulice Vinogradske u Čoki, kao i javna nabavka za nasipanje grebanim asfaltom na nekategorisanim mestima i putevima na području opštine, odnosno u mesnim zajednicama, koje su i dale te predloge.

Predsednica čokanske opštine je istovremeno podsetila da je u toku i izrada bužeta za narednu godinu.

– Nadamo se da će početkom decembra taj dokument biti na javnoj raspravi i da će naši sugrađani aktivno učestvovati u procesu davanja mišljenja i korisnih sugestija. Očekujemo, da, negde oko katoličkog Božića, imamo usvojen plan i budžet za 2022 godinu – naglasila je Stana Đember.

Predsednica se osvrnula i na činjenicu da se u poslednje vreme pojavilo  nekoliko raznih negativnih i, kako je rekla, agresivnih komentara izvesnih pojedinaca na društvenim mrežama, a na račun rada predstavnika lokalne samouprave.

S tim u vezi pomenula je primer rušenja zgrade bivšeg Fonda za zdravstvo, o čemu je prethodno odluku donelo skupštinsko telo. 

– Nije to nečiji hir i bahaćenje, već je to učinjeno iz razloga što još iz 2016. godine postoji potvrda i zapisnik da ta zgrada ugrožava živote ljudi. Sve je urađeno po zakonskoj procedure i na dobrobit građana – ukazala je Stana Đebmber.

Prema njenim rečima, taj predeo biće za početak ograđen, potom će biti posađeno zelenilo, a u planu je da na tom mestu bude izgrađen novi objekat Centra za socijalni rad, pošto demografska slika čokanske opštine i socijalni problemi koji tište građane Čoke zahtevaju dostojnu zgradu za te svrhe gde će moći da dobiju adekvatne usluge u tom sektoru.

– Niko ne ruši zato što mu se to dopada i da bi se bahatio. To činimo da bi gradili novo, lepše i korisnije. Još jednom ističem da je sve u vezi sa ovim radovima potpuno legalno – naglasila je predsednica opštine Čoka.

Ona je podsetila da redovno poziva građane čokanske opštine, a samim tim i slušaoce Naxi Max radija, da iskoriste mogućnosti koje imaju i koje im lokalna samouprava nudi, da učestvuju u rešavanju svih pitanja za koja su zainteresovani.

–  „Pitajte predsednicu“, “Zakažite razgovor”, sajt “Odgovor za 48 sati”, FB stranica opštine, kao i sam sajt  čokanske opštine – to su sve adrese gde građani mogu da nam se obrate i gde im svi mi u lokalnoj samoupravi na transparentan način stojimo na raspolaganju. Na ovim pomenutim adresama, kao što je poznato, građani mogu dobiti sve informacije o tome šta radi lokalna samouprava; od budžeta, javnih nabavki, gde se nalaze plan i program, gde se nalazi Statut i sva ostala dokumenta po kojima radimo i koji predstavljaju opštinu Čoka kao instituciju – naglasila je Stana Đember.

Ukazujući na to da neodgovorni pojedinci ne bi trebalo da putem društvenih mreža iznose neistine i proizvoljne neproverene informacije predsednica je ponovila da sve što građane interesuje oni mogu dobiti od nje lično, opštinskih službi ili na gorenavedenim relevantnim adresama.             

   – Onih koji proizvoljno i zlonamerno kritikuju nije veliki broj, a posebno je žalosno to što se u njihovim reagovanjima, uz neistine, provlače ružne i uvredljive reči. Evo, pitam ih da li je to demokratija, da li je to ljudska komunikacija? Ne, to je nekorektno i proizvoljno vređanje institucija, opštinskog veća, predsednika opštine, skupštine... Molim sve njih da se uzdrže od vređanja, pa čak i poziva na nasilje, jer predstavljam instituciju i imam potpunu odgovornost koju sam prihvatila – istakla je Stana Đember.

Predsednica je navela i da su, ukoliko neko nije saglasan sa njenim stavovima i ukoliko se ne slaže sa onim što rade predstavnici lokalne samouprave, izbori uvek legitiman način svako pod svojim imenom i prezimenom pridobijete naklonost građana, svojim planom i programom.

– Ja, koja sam drugi mandatn na ovoj funkciji, pružiću ruku svima. Ovo radim prvenstveno zbog zaštite institucije opštine, koja takođe predstavlja ovu državu. Vreme u kojem živimo je, nažalost, vreme kada svi mogu sve i kada pojedinci misle da je dozvoljeno čak i da se nekom vređa lično dostojanstvo, porodica, deca… Smatram da je to nedopustivo, ali to više govorio njima samima – ukazala je Stana Đember.

Dodavši da je o svemu tome razgovarala i sa pravnim zastupnikom lokalne samouprave, predsednica opštine Čoka je rekla da će ubuduće sigurno biti podignuta tužba protiv svakog ko bude na neprimeren način iznosio neistine, pozivao na nasilje i na uvredljiv način vređao organe izvršne vlasti opštine Čoka.

Podelite vest sa prijateljima