Stana Đember na konstitutivnoj sednici SO Čoka izabrana za predsednicu Opštine · Max Info

Stana Đember na konstitutivnoj sednici SO Čoka izabrana za predsednicu Opštine

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine (SO) Čoka za predsednicu Opštine izabrana je tajnim glasanjem Stana Đember, diplomirani menadžer iz Padeja, koja je i u prethodna dva mandata obavljala tu dužnost; njen zamenik biće Mihajlo Popović, dok je za predsednika SO izabran Tibor Olaj iz Čoke, diplomirani ekonomista koji je i do sada, u proteklih osam godina, bio na toj funkciji.

stana1
so8

Sednicom su do izbora predsedavali najstariji odbornik Buranj Zoltan i najmlađi Mihajlo Popović.

Novi saziv lokalnog parlamenta prihvatio je Izveštaj opštinske izborne komisije o sprovedenim izborima za odbornike, održanim 2. juna. Nakon verifikacije mandata i donošenja Odluke o potvrđivanju mandata, odbornici su položili svečanu zakletvu.

Skupštinu čini 25 odbornika. Od tri liste koje su učestvovale na opštinskim izborima ubedljivo najviše mandata – 15 je osvojila lista „Aleksandar Vučić – Čoka sutra“, osam mandata je pripalo listi  “Savez vojvođanskih Mađara – dr Balint Pastor”, a dva mandata listi “Ujedinjeni za Čoku – NPS, VMDK.

so3

U drugom delu konstitutivne sednice izabrani su i ostali opštinski rukovodioci. Zamenik predsednice opštine biće kao i do sada Mihajlo Popović (SNS), za zamenika predsednika SO izabran je Luka Vidaković (SNS), za sekretara SO postavljena je Elvira Monoki (SVM), koja je tu funkciju obavljala i do sada, dok je za zamenika sekretara izabran Gavrlilo Davidov (SNS), takođe dosadašnji zamenik sekretara.

Opštinsko veće čini pet članova. Zlatomir Rajić (SNS) biće zadužen za oblast saradnje sa mesnim zajednicama, Petar Remović (SNS) za sport i informisanje; resorom obrazovanja, socijalnih pitanja i zdravstva baviće se Tanja Vučković (SNS), Robert Jakša (SVM) izabran je za člana opštinskog veća za oblast kulture i Ferenc Balaž (SVM) za oblast poljoprivrede i ekonomije.

so4

Zahvalivši se na ponovnom izboru, predsednica Stana Đember je svoje obraćanje na sednici počela rečima nobelovca Ive Andrića: “Život nam vraća ono što dajemo”.

– U prethodnih osam godina, tim koji sam predvodila i ja, trudili smo se da damo sve od sebe, da pokrenemo i postavimo temelje za bolje sutra naše opštine. Danas, sa ovog mesta, želim prvo da se zahvalim svim građanima opštine Čoka koji su dali veliko poverenje listi “Aleksandar Vučić – Čoka sutra”, i mom timu i meni kao nosiocu liste – istakla je predsednica Stana Đember.

Ona je izrazila i optimizam zbog činjenice da su među izabranim članovima opštinskog veća i neki novi mladi ljudi, koji predstavljaju novu energiju.

– Sa ovog mesta želim da se zahvalim, pre svih, mom zameniku Mihajlu Popoviću, koji je i u prethodnom mandatu obavljao tu dužnost. Doneo je novu energiju i sa mladim timom, značajnu novu snagu koja želi da stvara bolju budućnost naše opštine. Naravno, tu smo i mi koji imamo dovoljno iskustva i mudrosti, pa u tom kontekstu smatram da spoj mladosti i iskustva može da bude i pokazao se kao dobar tim koji radi pre svega u interesu svih građana opštine Čoka – naglasila je Stana Đember.

Čestitajući svima izabranima, predsednica je podsetila da će biti nastavljena, ali i unapređena, dosadašnja praksa opštinskih čelnika, odnosno da će svaka dobronamerna i konstruktivna kritika biti prihvaćena, i da će oni sigurno raditi na tome da bude i rešena.

– Želim da se zahvalim i predsedniku Skupštine Olaj Tiboru, koji je bio predsednik i u prethodna dva mandata. Mogu da potvrdim da su skupštinska i izvršna vlast zaista u prethodnim godinama radile dostojanstveno, bez i jednog incidenta i uvek u korist građana opštine Čoka – ukazala je predsednica čokanske opštine.

Poželevši i građanima i predstavnicima opštine dobro zdravlje, Stana Đember je navela da je pred nama i radno leto.

– Uskoro će biti održana sednica Skupštine; niz odluka koje su usvojili članovi prethodnog Veća valja sprovesti u delo, a sve to će doprineti daljem napretku naše opštine. Hvala još jednom na ukazanom poverenju – zaključila je u obraćanju predsednica Opštine Čoka Stana Đember.

so3

I predsednik SO Čoka Tibor Olaj zahvalio se, u ime odbornika i u svoje lično ime, građanima čokanske opštine zahvaljujući čijim glasovima su, kako je rekao, izabrani u najviši predstavnički organ naše opštine, kao i odbornicima na ukazanom poverenju prilikom kandidovanja na mesto predsednika Skupštine.

– Zahvaljujem se svim odbornicima na podršci, ukazanoj časti i poverenju i poručujem da ću dati sve od sebe da to poverenje opravdam. Velika je čast i zadovoljstvo što sam sada već treći put dobio poverenje da obavljam funkciju predsednika Skupštine. Privilegija je biti predsednik Skupštine, ali to je istovremeno i velika obaveza i odgovornost – rekao je Tibor Olaj.

Prema njegovim rečima, on će kao predsednik SO Čoka, uložiti maksimalne napore da za vreme predstojećeg mandata lokalni parlament funkcioniše još bolje, i da međuljudski odnosi u tom telu, kao i do sada, budu na najvišem nivou.

– Zalagaću se da, uz iskustvo koje imam, lično dam svoj doprinos sredini u kojoj živim i svim građanima naše opštine. Očekuju nas veliki izazovi u narednom periodu. Ono što trebamo, moramo i možemo da uradimo jeste da ovaj sastav Skupštine Opštine radi u korist i interesu građana Opštine Čoka. Nadam se da će svi odbornici, bez obzira na razlike u političkom opredeljenju, zalagati se za unapređenje života naših građana – kazao je na kraju obraćanja odbornicima predsednik SO Čoka Tibor Olaj.

so4

Podelite vest sa prijateljima