Stana Đember: Odbornici usvojili odluke od vitalnog značaja za opštinu · Max Info

Stana Đember: Odbornici usvojili odluke od vitalnog značaja za opštinu

Predsednica opštine Čoka Stana Đember ocenila je, povodom današnje 36. sednice opštinske skupštine sa 29 tačaka dnevnog reda, kojoj je i sama prisustvovala, da je zasedanje bilo veoma iscrpno i da mu je od početka godine prethodio veoma naporan rad članova opštinskog veća i lokalne samouprave.

r

Podsetila je da su sve teme dnevnog reda sednice od vitalnog značaja za čokansku opštinu, odnosno da su to infrastrukturni projekti i problematika o socijalnoj i zdavstvenoj zaštiti, potvrdivši da su usvojene veoma važne odluke koje će pomoći u radu lokalne samouprave u narednom periodu.

Poželevši građanima mnogo sreće povodom današnjeg obeležavana Svetskog dana sreće, kao i početka proleća, pozvala je građane i ovom prilikom da se obrate lokalnoj samoupravi za sva pitanje i probleme.

– Opštinska vrata su svim građanima uvek otvorena – potvrdila je predsednica čokanske opštine.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv raka dojke, najavila je i akciju početkom aprila kada će biti organizovani besplatni mamografski pregledi za sve građanke opštine Čoka.

– Aplujem na sve naše sugrađanke da se odazovu pozivu koji će biti objavljen na stranicama opštine Čoka, na talasima Naxi Max radija i u mesnim zajednicama. Opština će obezbediti besplatan prevoz za sve sugrađanke koje žive u naseljenim mestima na teritoriji opštine. Ovi pregledi su od izuzetnog značaja, jer prevencijom spašavamo živote od ove pošasti koja napada žensku populaciju decenijama.

Ona se osvrnula i na nedavno potpisivanje ugovora u Gornjem Milanovcu i Čačku sa ministrom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandrom Martinovićem; jedan dokument se odnosi na unapređenje informacionog okruženja opštine za potrebe razvoja e Uprave, čime će biti objedinjena procedura s tim u vezi, a drugi ugovor na tehnički deo, tj. opremanje.

– Na taj način će naši građani moći da reše više problema na jednom mestu – od socijanlnih pitanja, infrastrukturne problematike, komunalne ili građevinske inspekcije itd. pojednostavljenje rada uprave ima za cilj da pomogne svim građanima Čoke da ne šetaju od šaltera do šaltera – istakla je Stana Đember.

Kako je zaključila, ovo je jedan od važnih ugovora i na njemu se dugo radilo, tako da na zadovoljstvo svih, a posebno građana,  uskoro će se raditi na objedinjenoj proceduri.

Podelite vest sa prijateljima