Stana Đember: Ukinuta vanredna situacija na području opštine Čoka · Max Info
Trenutna temperatura u Čoki: 3°C

Stana Đember: Ukinuta vanredna situacija na području opštine Čoka

Štab za vanredne situacije opštine Čoka doneo je odluku o ukidanju vanredne situacije za celu teritoriju čokanske opštine, potvrdila je za Naxi Max radio predsednica opštine i komandant tog tela Stana Đember.

stab

Ona je precizirala da je na današnjoj drugoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije usvojen i zveštaj o aktivnostima i radu tog tela za proteklu godinu koji se najviše tiče pandemije virusa korona, a potom doneta odluka o ukidanju vanredne situacije. Konstatovano je, prema njenim rečima, da je u prethodnom periodu mnogo pažnje posvećeno upravo aktivnostima u vezi sa dobro poznatom situacijom o suzbijanju pandemije virusa korona. 

–Što se tiče druge tačke dnevnog reda na današnjoj sednici, odnosno ukidanja vanredne situacije, moram reći da je ta odluka doneta iz razloga što je smanjen broj obolelih, mada je virus korona, nažalost, i dalje među nama. Svakodnevno pratimo izveštaj Zavoda za javno zdravlje Kikinda i na osnovu tih podataka znamo da već pet-šest dana imamo prevalenciju obolelih tj. Broj se kreće ispod 200, tačnije 138,2 odsto. To je smanjenje aktivno obolelih od korone i to nas raduje – istakla je Stana Đember.

stab2

Predsednica je pojasnila da se vanredna situacija ukida zbog zakonskih razloga, ali da sve ostale preventivne mere, koje je propisala vlada Srbije, ostaju na snazi.

–Z ato apelujem na građane da se tih mera i dalje strogo pridržavaju, da ostanu odgovorni, i da čuvamo jedni druge – naglasila je Stana Đember.

Prema njenim rečima situacija u vezi sa pandemijom virusa korona je bolja nego pre dva meseca, ali da i dalje preti izvesna opasnost.

– Uz to znamo da vlada i novi soj virusa u Evropi. Ispred Kovid ambulante, dr Milan Tanović je pozvao građane da se vakcinišu.Trenutno raspolažemo sa dve, a sledeće nedelje stiže i treća vrsta vakcine – potvrdila je predsednica čokanske opštine.

Ona je, takođe informisala građane da pomoć prilikom prijavljivanja na sajtu e- uprave za vakcinisanje, mogu dobiti u zgradi opštine.

– Formiran je tim povodom i kol centar čiji brojevi telefona su poznati, ali ih valja ponoviti: 0230-471-175 i 471-000. Bilo koja vrsta pomoći u vezi sa virusom korona ili vakcinacije biće građanima pružena i u Domu zdravlja. Ta ustanova, lokalna samouprava, Policijska stanica, institucije su u našoj opštini gde su građanima sva vrata uvek otvorena. Nadamo se i verujemo da ćemo udruženim snagama stati konačno na kraj ovoj pošasti koja nam se dešava i traje godinu dana i da ćemo tim povodom uskoro opet moći bar malo lakše da dišemo – zaključila je predsednica opštine Čoka Stana Đember.

Podelite vest sa prijateljima