Svakog meseca na talasima Naxi Max radija „Pijačni barometar“ · Max Info

Svakog meseca na talasima Naxi Max radija „Pijačni barometar“

Ovog meseca bilo je veliko zadovoljstvo popričati sa prodavcima u renoviranom prodajnom prostoru čokanske zelene pijace.

pijaca

Šta je to aktuelno u oktobru pitamo, kao i obično, Evu, koja je najraspoloženija za priču, a ona tvrdi da je to, naravno još uvek zimnica.

– Jedan deo smo već pojeli, pa sad pripremamo drugi – kaže ona uz osmeh i dodaje da su poneke vrste povrća poskupele.

Primera radi, kako navodi, crvena paprika je 100 dinara, a poskupela je babura i ide od 120 do 150 dinara, dok se sitni krastavci mogu kupiti po ceni od 100 do 120 po kilogramu.

pijaca2

– Kilogram krastavaca za salatu je 60 dinara, a paradajz 80. Žuta boranija je 200 dinara po kilogramu, brokoli 100 dinara, a karfiol i tikvice su 90, odnosno 70 dinara po kilogramu – nabraja nam Eva.

Prema njenim rečima, za svako domaćinstvo nezaobilazni krompir trenutno se može kupiti za 45 dinara po kilogramu, crni luk i prva klasa šargarepe stoje po 60 dinara. Jesenji spanać je 200 dinara po kilogramu.

med

Uzgred, kilogram kvalitetnog čokanskog meda košta 600 dinara. Za kraj smo izdvojili bundevu – tamburicu za kolače i ostale poslastice.

Na pitanje da li su zadovoljni izgledom rekonstruisane pijace naši sugrađani mahom odgovaraju potvrdno.

– Trebala je Čoki ovakva pijaca i za nas kupce i za trgovce. Prelepo je. Mislim da ni u okolini nema takve i svima nam prija ovakva promena – kazao nam je jedan od naših sugrađana.

Podelite vest sa prijateljima