Sve aktivnosti teku manje-više po planu · Max Info

Sve aktivnosti teku manje-više po planu

Predsednica opštine Čoka za Naxi Max radio

stana

Povodom Dečje nedelje koja se, pod sloganom “Podeljena sreća, dva puta je veća”, održava od 5. do 11. oktobra, predsednica opštine Čoka Stana Đember potvrdila je da su sve aktivnosti, kako je dogovoreno sa Aktivom direktora škola sa teritorije čokanske opštine, koordinisane i u skladu sa Instrukcijom za primenu programa Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije.

– Lokalne samouprave su dužne da se uključe u obeležavanje, što je nama, naravno, veliko zadovoljstvo, jer smo uvek bili uključeni u obeležavanje ove važne manifestacije – izjavila je za Naxi Max radio predsednica Stana Đember.

Ona je istakla da pored, njihovih aktivnosti, lokalna samouprava u petak, 9. oktobra, u dvorištu KOC-a kulture organizuje tribinu za sve đake prvake sa područja opštine Čoka na temu “Šta je to lokalna samouprava, ko u njoj radi i šta predstavlja”.

– Pošto ove godine ne možemo da organizujemo tradicionalnu dobošarsku manifestaciju, decu ćemo počastitit kolačima u obliku doboša i raznih slatkiša, sve u nadi da će već sledeće godine ova manifestacija biti obeležena na pravi način – rekla je predsednica opštine Čoka.

U kraćem intervjuu za Naxi Max radio Stana Đember je podsetila da je opštinski Štab za vanredne situacije doneo odluku da se manifestacije finansirane iz budžeta ne održavaju.

– Nije to treniranje strogoće, pošto smo već duže vreme “na nuli”, uz želju da zaštitimo sve građane. Uveliko sklapamo aneks ugovora sa udruženjima koja finansiramo kako bi ta sredstva bila preusmerena za neke druge korisne aktivnosti – rekla je Stana Đember.

Prema njenim rečima, posledice izazvane pendemijom virusa korona odrazile su se i na opštinski budžet.

– Svakodnevno i dalje pratimo epidemiološku situaciju. Dužni smo da slušamo medicinsku struku i predstavnike Zavoda za javno zdravlje. U tom smislu, kao lokalna samouprava smo spremni za “neki drugi” scenario i pojačani nadzor kada govorimo o virusu korona – naglasila je predsednica čokanske opštine.

Kada je reč o investicijama, ona je navela da je važna vest da će “Putevi Srbije” za opštinu Čoka obezbediti deset tona struganosgili grebanog asfalta.

– Naredne godine, tačnije čim vremenski uslovi dozvole, pristupićemo nasipanju ostalih nekategorisanih i nenasutih ulica i na taj način našim građanim stvarati bolje uslove za život. Takođe su u toku radovi na uređenju atarskih puteva u Sanadu, Ostojićevu i Padeju. Najveći problemi sa vodosnabdevanjem su u Padeju i zato se intenzivno radi na poboljšanju; sada je završen projekat za drugi bunar B2. Tu se ispravljaju neki stari problemi, pošto nije bilo uopšte uvida kuda je išao vodovod. Uz sve poteškoće, verujem čvrsto da ćemo uspeti i to da rešimo. Pored toga, u pripremi su još mnogi projekti, ali ipak epidemiološka situacija se odrazila i na budžet pa neće baš sve ići po planu. No i pored toga, prioritet je i višegodišnji projekat rekonstrukcije javne rasvete na celoj teritoriji naše opštine – naglasila je Stana Đember.

Govoreći o komasaciji, ona je potvrdila da se aktivnosti s tim u vezi uspešno odvijaju i da se nada da će do aprila biti završen elaborat i završena komasacija u Čoki.

– Na taj način biće isparcelisana industrijska zona između Čoke i Sente i tada ćemo biti u mogućnosti da tražimo sredstva da je i opremimo i pozovemo potencijalne investitore – konstatovala je predsednica opštine Čoka Stana Đember i zaključila da sve aktivnosti manje-više teku po planu.

Građani i dalje mogu da pozovu telefonski broj 471-175 i zakažu razgovor sa predsednicom. Takođe se mole za strpljenje, jer se prijemi klasiraju na hitnije i manje hitne slučajeve.

Podelite vest sa prijateljima