SVEČANO OBELEŽEN POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE U ČOKI · Max Info

SVEČANO OBELEŽEN POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE U ČOKI

Intoniranjem himne Republike Srbije „Bože pravde“ u svim školskim ustanovama na području čokanske opštine počela je nova školska godina, a priređen je i svečani prijem đaka prvaka. Dvojezični program pripremili su učenici i učiteljice četvrtih razreda.

Opština Čoka je i ove, kao i svake prethodne godine, obezbedila za đake prvake sa teritorije opštine đačke torbe sa priborom, kao i besplatne udžbenike, koje su učenicima u matičnoj školi uručili predsednica opštine Stana Đember i predesednik Skupštine opštine Tibor Olaj.

Svečanom prijemu đaka prvaka prisustvovali su i Anid Isaković, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja, kao i Radovan Budovalčev, član Komisije.

 

 

jjj
ž

– Za ovu namenu opredelili smo više od milion dinara. Investicije u znanje i decu jeste od krucijalnog značaja za razvoj društva, a to je ono što ja lično i moji saradnici vidimo kao jednu od naših primarnih obaveza – da se brinemo o mladima i njihovom odrastanju – istakla je, pored ostalog, predsednica opštine Čoka Stana Đember tokom posete čokanskoj OŠ “Jovan Popović”.

Potvrdivši da je Savet za bezbednost saobraćaja pripremio majice “Đak prvak” sa imenom svakog deteta, svetleće narukvice i prsluke za noćno kretanje, Stana Đember je istakla da je važno raditi na prevenciji kada je reč o bezbednosti u saobraćaju, tako da će, naglasila je, predstavnici lokalne samouprave i ubuduće tome pristupati sa velikom odgovornošću da bi deca deca bila što bezbednija u saobraćaju.

– Povodom ovogodišnjeg početka nove školske godine posetili smo sve osnovne škole sa izdvojenim odeljenjima; juče OŠ “Servo Mihalj” u Padeju, prepodne školu, istureno odeljenje u Jazovu, Sanadu i Crnoj Bari, sada smo u matičnoj skoli “Jovan Popović” u Čoki, a u popodnevnim satima posetićemo OŠ “Dr Tihomir Ostojić” u Ostojićevu – rekla je predsednica Stana Đember.

Ističući da ove godine 67 đaka prvaka seda u klupe čokanskih osnovnih škola, ona je navela da raduje podatak što iz godine u godinu raste broj takve dece, a što je, rekla je, najlepša informacija.

– Kada je reč o infrastrukturnim radovima na školskim objektima, zbog nekih administrativnih poslova kasnimo sa renoviranjem škole – isturenog odeljenja u Crnoj Bari, ali se nadamo da će za nedelju dana i to biti završeno. Radilo se, kao što je poznato, u svim školama, a posebno želim da pohvalim sve zaposlene u tim ustanovama koji su se potrudili da one izgledaju ovako kako danas izgledaju – zaključila je predsednica opštine Čoka Stana Đember.

Podelite vest sa prijateljima