Svečano počela nova školska godina u Čoki · Max Info
Trenutna temperatura u Čoki: 20°C

Svečano počela nova školska godina u Čoki

Intoniranjem himne „Bože pravde“ u svim školskim ustanovama na području čokanske opštine počela je nova školska godina, a priređen je i svečani prijem đaka prvaka. Dvojezični program pripremili su učenici i učiteljice četvrtih odeljenja.

hhh

Opština Čoka je i ove, kao i svake prethodne godine, obezbedila za đake prvake sa teritorije opštine đačke torbe i osnovni školski pribor, koji su učenicima u matičnoj školi i područnim školskim ustanovama uručili predsednica opštine Stana Đember i njen zamenik Mihajlo Popović, kao i predesednik Skupštine opštine Tibor Olaj.

U prisustvu sveštenika koji činodejstvuju u čokanskim parohijama, predstavnika lokalne samouprave, gostiju i zaposlenih juče je osvećena i svečano puštena u rad i renovirana i kompletno uređena i nameštena zgrada Osnovne škole “Jovan Popović“.

Svim učenicima, učiteljima i nastavnicima opštinski čelnici su u svojim obraćanjima poželeli srećan i uspešan početak nove školske godine, u lepšem i prijatnijem prostoru za učenje.

Direktorica OŠ “Jovan Popović“ Zorica Bugarčić Čeleketić potvrdila je da je sve spremno za početak nastavnog programa, da će časovi trajati 45 minta, uz nadu da će tako i ostati i uz poštovanje svih mera propisanih od republičkog Ministarstva prosvete.

– Godinu i po dana je trajalo renoviranje naše škole. Prošle nedelje zahvaljujući lokalnoj samoupravi dobili smo i kompletan nameštaj. Sigurni smo da će na ovaj način nastava biti uspešnija i ugodnija za sve nas. Posebno sam srećna i zadovoljna činom osvećenja škole. Zaista lep način da svi zajedno uđemo u renovirani prostor – istakla je Zorica Bugarčić Čeleketić, podsetivši da tu u matičnoj školi ima 15 učenika u srpskom i 10 učenika u mađarskom odeljenju.

Predsednica opštine Čoka Stana Đember naglasila je da je ova školska ustanova renoviranjem, posle niza decenija, dobila novi sjaj koji zaslužuju đaci, profesori, nastavnici, tj. sve osoblje, dostojno 21 veka.

– Na ovom projektu lokalna samouprava radila je više od tri godine, a sredstva, tj. 152 miliona dinara, obezbeđena su od Kancelarije za javna ulaganja kojoj dugujemo veliku zahvalnost, kao i Vladi Republike Srbije – rekla je Stana Đember.

Prema njenim rečima, nije bilo lako ostvariti sve te poslove s obzirom na to da su to složeni projekti, ali da je najvažnije da se u tome na koncu uspelo.

– Ono što već mogu da najavim jeste da je završen i projekat za Osnovnu školu „Servo Mihalj“ u Padeju. Jeste da se još borimo sa pandemijom virusa korona i da postoje i drugi prioriteti, ali mislim da će u dogledno vreme i taj projekat biti završen, odnosno obezbeđena sredstva i raspisana javna nabavka – najavila je predsednica čokanske opštine Stana Đember.

Podsetivši da su svim đacima prvacima u školama na području opštine Čoka uručeni školski pribori i rančevi, predsednica je iskazala zadovoljstvo što je ove godine povećan broj učenika, što je, kako je ukazala, svakako za radost, a što opet ukazuje na tendenciju rasta nataliteta u čokanskoj opštini od 2017. godine.

– Baš zbog njih moramo da damo, svako u svom domenu, svoj doprinos; ovog puta to je renovirana i kompletno uređena škola – zaključila je predsednica opšine Čoka Stana Đember.

 

Podelite vest sa prijateljima