Trenutno 21 zaraženi na području čokanske opštine · Max Info

Trenutno 21 zaraženi na području čokanske opštine

Predsednica opštine Čoka Stana Đember izjavila je da epidemiološka situacija u celoj Srbiji, pa tako i u severno-bantatskom okrugu, a samim tim i u Čoki – kao što to građani već znaju – nije sjajna.

stana

– Imamo 21 zaraženog na području čokanske opštine, što je u odnosu na period od pre mesec dana, kada nismo imali zaraženih, zaista velik broj; premda to nije podatak za paniku, moramo i dalje da budemo odgovorni – izjavila je za Naxi-Max radio predsednica Stana Đember.

Ona je naglasila da pripadnici mlađe i srednje  populacije moraju pokazati više odgovornosti, posebno prema starijim osobama.  

– Kao što je poznato, na području opštine Čoka imamo veliki broj staračkih domaćinstva koja su, prema procenama medicinskih stručnjaka, najugroženija. Zato i ovim putem apelujem na sve građane da zaista pazimo jedni na druge i da ostanemo odgovorni – istakla je Stana Đember.

Po prirodi posla koji obavlja – kako je dodala – prati, pored ostalog, i društvene mreže i, na osnovu raznih podataka, dolazi do zaključka da informacije koje se tim putem plasiraju dovode katkad i do zabuna.

– „Ostanimo normalni“ – česta je poruka na pomenutim društvenim mrežama. Saglasna sam s takvom porukom ali da bismo ostali takvi moramo biti odgovorni. Virus korona nije teorija zavere, on postoji. Želim kao predsednica, kao predstavnica naše opštine, da prenesem svoje iskustvo u vezi sa virusom korona; to je i osnovni razlog zbog čega se nisam obraćala jedno vreme slušaocima Naxi-Max radija. Naime, mesec dana sam se borila s ovim opasnim i podmuklim virusom – otkrila je predsednica opštine Čoka Stana Đember.

Prema njenim rečima, adekvatnim lečenjem, slušanjem saveta medicinskog osoblja Doma zdravlja u Čoki, uspela je uspešno da se izbori  sa koronom.

– Nimalo nije bilo prijatno za to vreme; ne bih želela da time opterećujem i zamaram naše sugrađane, ali moram da kažem da nije bilo lako – ukazala je predsednica čokanske opštine i dodala da se pre šest dana ponovo vratila na posao i da, hvala Bogu, nastavlja svoje obaveze.

Predsednica Stana Đember je apelovala na sve građane koji imaju izvesne zdravstvene tegobe da se jave osoblju Doma zdravlja, gde su im vrata otvorena.

– I mi zaposleni u lokalnoj samoupravi  suočavamo se sa virusom. Pravimo raspored potencijalno ugroženih radnika, kako bi u tim slučajevima mogli da rade od kuće. Situacija je nesumnjivo ozbiljna i molim sve građane da to imaju u vidu. Virus nije ni za podsmeh, ni za šalu. Budimo zato svi zajedno strpljivi i odgovorni; biće još i slava i rođendana i svih drugih svetkovina. Sada je važno da budemo odgovorni jer ćemo tako sačuvati i sebe i sve druge oko nas u našoj zajednici – upozorila je Stana Đember.

Predsednica je rekla da i pored teškoća u vezi sa virusom korona  opštinska uprava radi, istina u otežanim uslovima, odnosno da se uz sve svakodnevno održava kontakt sa svim javnim ustanovama i da svi poslovi teku po planu.

– Trenutno je pred nama nacrt budžeta za 2021. godinu do 21. decembra i nadam se da će biti i usvojen. Kada taj dokument bude na javnoj raspravi svi građani će biti obavešteni pravovremeno da daju svoje sugestije i mišljenja. Podsećamo da smo pre nekih mesec dana pozvali građane da to i učine, odnosno da kreiraju budžet. Međutim, verovatno zbog ove situacije u vezi sa koronom nismo imali mnogo reakcija. U svakom slučaju biće u skladu sa trenutnom situacijom – naglasila je Stana Đember.

Govoreći o rekonstrukciji OŠ “Jovan Popović”, ona je izrazila nadu da će ti poslovi biti završeni do kraja godine  i podsetila da je u međuvremenu renoviran i toranj na zgradi MZ Čoka.

– Trenutno se bavimo i rešavanjem problema u vezi sa granjem koje ugrožava svakodnevni život i što se tiče električnih instalacija i bezbednosti. Najavljena je vetrovita zima tako da u saradnji sa mesnim zajednicama planiramo da obavimo te poslove gde god možemo. Pozivamo s tim u vezi i građane da prijave takve slučajeve. Uz to, završavamo atarske puteve u Ostojićevu, Sanadu i Padeju, i tako privodimo kraju ovu godinu – rekla je predsednica opštine Čoka Stana Đember.

Ona je na kraju još jednom ponovila da je zdravlje na prvom mestu i pozvala građane da budu odgovorni.

Podelite vest sa prijateljima