Ugovori o dodeli sredstava za udruženja i sportiste · Max Info
Trenutna temperatura u Čoki: 24°C

Ugovori o dodeli sredstava za udruženja i sportiste

Na osnovu raspisanih konkursa u kabinetu predsednice opštine Čoka Stane Đember danas su potpisni  ugovori o korišćenju sredstava za finansiranje projekata i redovnih programa više udruženja, sportskih klubova, kao i onih koji se bave rekreativnim sportom. Uz njihove predstavnike i predsednicu Stanu Đember, tom činu prisustvovao je i njen zamenik Čaba Zombori i drugi najbliži saradnici.

ugovori

Potpisano je ukupno 18 ugovora sa kulturnim udruženjima kojima je dodeljeno 3.325.000 dinara, dok je za 33 udruženja građana izvojeno 1.600.000 dinara.

Potpisan je i ugovor sa devet sportskih klubova; njima je obezbeđeno 6.469.000 dinara, uključujući i rekreativni sport gde se ubraja Karate klub Čoka.

Predsednica Stana Đember izrazila je nadu da su udruženja zadovoljna ovom raspodelom.

ugovori2

– Novca, po običaju, nikad dovoljno. U poslednje tri godine promenili smo i način finansiranja i kriterijume kako bismo ove aktivnosti još više unapredili i racionalno i proporcionalno ravnomerno raspodelili sredstva za ovu namenu – naglasila je predsednica Stana Đember.

Ona, s tim u vezi, istakla da se došlo do tačke da baš oni klubovi i udruženja koja to zaslužuju zaista ta sredstva i dobiju.

– Oni ih, prema povratnim informacijama, iskoriste na najbolji način. U tom kontekstu, s druge strane, sredina kao što je Čoka može da se pohvali sa zaista impozantnim brojem udruženja, sportskih klubova i organizacija iz kulturne branše, što našu zajednicu čini u svakom pogledu bogatijom – rekla je predsednica čokanske opštine.

ugovori3

Prema njenim rečima, to ne može da se meri i plati novcem.

– Ovim putem želim da se zahvalim svima koji su učestvovali na konkursu, koji vredno rade u svojim udruženjima, daju sebe u tim aktivnostima srcem i u to ulažu mnogo ljubavi. Oni za sve to dobiju i drugi vrstu nagrade u vidu osmeha dece, aplauza odraslih, nagrada i, uopše, doživljavaja zadovoljstva i sreće koju pružaju sportsko-rekreativni i kulturni život – zaključila je predsednica opštine Čoka Stana Đember.

Podelite vest sa prijateljima