Ugovori za unapređenje kulture, sportskih dešavanja i održavanje verskih objekata · Max Info

Ugovori za unapređenje kulture, sportskih dešavanja i održavanje verskih objekata

Predsednica opštine Čoka Stana Đember i njen pomoćnik Ferenc Balaž, potpisali su ugovore o dodeli sredstava za 2022. godinu tradicionalnim crkvama i verskim zajednicama, u ukupnom iznosu od 1.500.000 dinara. Obuhvaćeno je sedam projekata koji podrazumevaju investiciona ulaganja i tekuće održavanje crkava i verskih objekata.

Dodeljen je, takođe, i drugi, tačnije treći deo sredstava za osam sportskih udruženja u ukupnom iznosu od 1.930.000 dinara. Prvi deo sredstava je, naime, već ranije dodeljen s obzirom na pokroviteljstvo turnira u malom fudbalu u naseljenim mestima Sanad, Ostojićevo Čoka i Padej.

– Koristim još jednom priliku da se zahvalim ovim sportskim udruženjima na uspešnoj realizaciji turnira. Za održavanje ovih sportskih dešavanja izdvojeno je, podsetimo, 300.000 dinara – rekla je predsednica Stana Đember.

Ona je potvrdila da je su istovremeno potpisani i ugovori sa 17 udruženja u oblasti kulture odnosno dotacije za svaki pojedinačni projekat u tekućoj godini. Reč je takođe o drugom delu sredstava nakon rebalansa bužeta, i iznosi 1.900.000 dinara.

– Zahvaljujem se svima, posebno zbog činjenice što je iza njih uglavnom volonterski rad. Sedstava nikad nije dovoljno, ali sam uverena da će ona biti iskorišćena na najbolji način i da će to dodatno doprineti razvoju kulture i i sportskih dešavanja na području čokanske opštine – naglasila je Predsednica Stana Đember.

kkk

Podelite vest sa prijateljima