Ukupno 136 učenika u 11 odeljenja · Max Info

Ukupno 136 učenika u 11 odeljenja

Hemijsko-prehrambenu srednju školu u Čoki, ove godine pohađaće ukupno 136 učenika u 11 odeljenja – izjavio je direktor te ustanove Jožef Bata, gostujući na Naxi-Max radiju.

Ukupno 136 učenika u 11 odeljenja

On je podsetio da se tokom četvorogodišnjeg programa (na spskom i mađarskom jeziku), obrazuju budući hemijski laboranti, tehničari za industrijsku farmacijsku tehnologiju, tehničari za zaštitu životne sredine, dok su na trogodišnjoj nastavi smerovi za ženske frizere, pekare i mesare.

– Nova školska godina je uspešno počela; kada da je reč o detaljima, u prvi razred je upisano 39 učenika, a otvorena su tri odeljenja.

U odnosu na prošlu godinu imamo više đaka ali, na žalost, manji broj odeljenja. Takođe, u Konkursu nisu objavljena dva smera; na srpskom jeziku se nije pojavio livački kaluper i u četvorogodišnjem smeru prehrambeni tehničar.

Direktor Jožef Bata naglašava da 95 odsto profesora i nastavnika stručno pokriva oblasti za koje su zaduženi, ali da kao i većina školskih ustanova katkad imaju probleme zbog nedostatka određenih kadrova za pojedine predmete. U ovom slučaju trenutno to su predmeti – fizika i nemački jezik.

– Cilj nam je još veća promocija naše škole, koja funkcioniše na visokom nivou. Uzgred, čini se da je zainteresovanost za frizerski smer uvek konstantna jer je to, po svoj prilici, među najatraktivnijim zanimanjem među mladima, i na njega možemo uvek da se baziramo kada pravimo plan upisa – zaključio je direktor Hemijsko-prehrambene srednje škole u Čoki Jožef Bata.

Podelite vest sa prijateljima