Upis dece u Predškolsku ustanovu „Radost“ Čoka za 2024/25 godinu · Max Info

Upis dece u Predškolsku ustanovu „Radost“ Čoka za 2024/25 godinu

Direktorka čokanske Predškolske ustanove (PU) “Radost” Danijela Števanov izjavila je da je obavezan upis u tu ustanovu svih mališana rođenih od 1. marta 2018. do 28 februara 2019. godine.

v

Ona je za Naxi Max radio precizirala da roditelji tj. zakonski zastupnici čije dete je već dolazilo u vrtić, ne mora ponovo da ga upisuje.

– Roditelji/zakonski zastupnici koji dete prvi put upisuju u vrtić, imaju mogućnost da to urade elektronskim putem, popunjavanjem molbe, posredstvom portala eUprave, usluga eVrtić ili to mogu uraditi lično u predškolskoj ustanovi – rekla je Danijela Števanov.

Prema njenim rečima, što se tiče dodatne dokumentacije – za 3. i 4. dete po rođenju, dete koje je iz socijalno ugrožene porodice ili ukoliko ima više dece iz porodice za ovu ustanovu, roditelji/zakonski zastupnici se javljaju nadležnima u predškolskoj ustanovi radi tzv. regresiranja boravka dece u njoj.

– Za svu novoupisanu decu, potrebno je dostaviti potvrdu nadležnog Doma zdravlja, da je dete uredno vakcinisano i da je psihofizički sposobno za prijem u ustanovu. Potvrda se predaje od 26. do 30. avgusta u predškolskoj ustanovi – naglasila je direktorka Danijela Števanov.

Za sva dodatna pitanja u vezi sa upisom, roditelji/zakonski zastupnici mogu se informisati u centralnom objektu, čokanskom vrtiću „Duga“, lično ili na broj telefona: 0230/472-189.

– To se isto može učiniti i u našim ostalim našim vrtićima – „Mala Sirena“ Sanad, „Biberče“ Crna Bara, „Zvončić“ Ostojićevo, „Ribica“ Jazovo i „Leptirić“ Padej, lično kod vaspitača – istakla je Danijela Števanov.

Podelite vest sa prijateljima