Uskoro izgradnja dečijeg igrališta u centru MZ Ostojićevo · Max Info

Uskoro izgradnja dečijeg igrališta u centru MZ Ostojićevo

Radionica na temu “Lokalne samouprave i politika podsticanja rađanja” održana je u čokanskoj OŠ “Jovan Popović”,  u okviru projekta za sprovođenju mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece. 

hfdh

Radionicu su održali članovi nevladine organizacije „Inkluzija danas“ iz Prokuplja i Plej centra iz Novog Sad, u saradnji sa lokalnom samoupravom Čoka i u veoma zanimljivom interaktivnom skupu aktivno su učestvovali predstavnici institucija, organizacija i udruženja što se bave brigom o deci i porodici. Neposredan povod za ovu radionicu jeste Konkurs republičkog Ministarstva za demografiju i populacionu politiku na kojem je konkurisala i opština Čoka, a najbitnija aktivnost jeste izgradnja dečijeg igrališta u centru  MZ Ostojićevo. Za ovu namenu je predviđeno nešto manje od 10 miliona dinara od čega 60 odsto izdvaja resorno ministarstvo. 

q32ed

– Ovo je naša prva saradnja sa opštinom Čoka, ali se nadam ne i poslednja, jer svake godine može konkuristi za različite potrebe, a koje su važne i od vitalnog su interesa za lokalnu samoupravu – izjavio je ispred NVO „Inkluzija danas“ za Naxi Max radio Miodrag Gubijan. On je istakao da je cilj radionice podizanje svesti građana o neophodnosti bavljenja problemom demografije i populacione politike, dodavši da je edukacija namenjena strukturama koje se bave decom, populacijom i demografijom, u cilju sticanja novih znanja, radi što efikasnijeg rešavanja pitanje u okviru te problematike.

Podelite vest sa prijateljima