Uskoro početak radova na izgradnji potpuno novog mosta u Padeju · Max Info

Uskoro početak radova na izgradnji potpuno novog mosta u Padeju

Krajem marta Opština Čoka i Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine potpisali su ugovor povodom finansiranja projekta ''Most na reci Zlatici, naselje prema Adi'' i time je i zvanično počela realizacija ovog kapitalnog projekta u opštini Čoka. 

most

Kako je tada navela predsednica opštine Čoka Stana Đember, lokalna samouprava je pre četiri godine počela sa prikupljanjem birokratskih detalja i dopunom projekta, u nadi da će značaj ove investicije biti prepoznat od strane resorne uprave.
Kako su sredstva odobrena, a potrebne dozvole obezbeđene, danas je u kabinetu predsednice Đember potpisan ugovor sa izvođačem radova, te se početak izgradnje potpuno novog mosta na reci Zlatici očekuje u najkraćem mogućem periodu.

Most2

“Čast mi je i zadovoljstvo što smo sa “SP Inžinjeringom'' i njihovim partnerima potpisali ugovor o izgradnji mosta na reci Zlatici, u Padeju ka Adi. Ovaj projekat donosi mnogo celom regionu, ne samo opštini. Vrednost projekta je 220 miliona. Pored toga što će naš region i opština dobiti jedan novi  savremeni most, ujedno će se poboljšati sigurnost u saobraćaju i time će se od jedne crne tačke u saobraćaju dobiti deonica koja je potpuno sigurna za svakog učesnika u istom''- istakla je predsednica Opštine Čoka prilikom potpisivanja ugovora za izgradnju mosta.

most3

Novi most će biti izgrađen pored starog mosta, na izlazu iz Padeja. Naime, od kada je otvoren most na reci Tisi u Adi, povećana je frekvencija saobraćaja i sadašnji, stari, most u Padeju na reci Zlatici je ugrožen zbog velike količine vozila koja prolaze preko njega.


Srđan Popović, direktor firme koja je izvođač radova, ovom prilikom je naveo da je njima kao izvođačima od velikog značaja da budu deo ove kapitalne investicije i dodao je da se početak radova očekuje uskoro i da im je cilj da radove završe i pre dogovorenog roka.


Radovi na izgradnji mosta na reci Zlatici sa pristupnom saobraćajnicom u Padeju će trajati dve godine, dok on predstavlja jedinstveno rešenje za putnu infrastrukturu našeg mesta. Tokom izgradnje, put će biti proširen 6 metara, dok će dužina mosta iznositi 35 metara, a širina 11.20 metara.

Podelite vest sa prijateljima