Uskršnje čestitke čokanskih zvaničnika · Max Info
15°C

Uskršnje čestitke čokanskih zvaničnika

Predsednica opštine i predsednik Skupštine opštine Čoka Stana Đember i Tibor Olaj uputili su građanima uskršnje čestike, poželevši im dobro zdravlje, ljubav i mir.

mmm

– Poštovani građani opštine Čoka, uoči velikih praznika, katoličkog i pravoslavnog Uskrsa, u ime opštinske uprave Čoka želim, na prvom mestu, da vam poželim dobro zdravlje, da Vaskrs provedete u zdravlju, miru i sa svojim porodicama – poručila je Stana Đember.

Ona je podsetila da je Uskrs najveći hrišćanski praznik koji nas opominje da život pobeđuje smrt i da bi to uvek trebalo da imamo na umu.

– To se dešava samo onda kada smo dobri, kada činimo dobro, kada smo spremni da se žrtvujemo za druge i kad dajemo od sebe ono što najviše možemo. Želim vam da i katoličke i pravoslavne uskršnje praznike provedete sa najdražima, u toplim domovima i prepunim trpezama; ali pre nego što uzmete hranu, setite se i pomolite se za one koji sve to nemaju – istakla je u uskršnjoj poruci Stana Đember.

Ukazujući da živimo u vremenu u kojem, na žalost, nema mira, i da na globalnu politiku ne možemo mnogo da utičemo, kao i da, za vreme ovih praznika, mnogo ljudi pati i nije u svojim domovima, predsednica opštine Čoka je apelovala da tim ljudima uputimo makar lepe misli i tople molitve.

– Pomolimo se da prođe ovo zlo koje se dešava u 21 veku. Svako na svoj skroman način može da da svoj doprinos; ako ništa drugo, poželimo dobro svima – istakla je ispred lokalne samouprave Čoka predsednica Stana Đember.

Predsednica je svim građanima Čoke, još jednom, poželela srećne uskršnje praznike i srećnu pobedu života uz poruku: ostajte dobro i u zdravlju!

*****

Konstatujući da pandemija virusa korone nije, na žalost, prošla a da je, s druge strane, sukob u Ukrajini ponovo u Evropu doveo rat, predsednik Skupštine opštine Čoka Tibor Olaj je naglasio da je, iako živimo u veoma teškim vremenima, poruka Uskrsa tu da nas podseti na to da uvek trebamo imati nade, mira, strpljenja i razumevanja.

– Snagom nade koju donosi praznik Uskrsa oplemenimo naš svakodnevni život solidarnošću, razumevanjem i brigom za bližnje, dobrim delima i disciplinom u ovim izazovnim vremenima – naveo je predsednik Skupštine opštine Čoka.

Tibor Olaj je, u ime Skupštine opštine Čoka i u svoje lično ime, svim građanima čokanske opštine poželeo da ih iskustva iz ovih kriznih vremena učine jačim i spremnijim u rešavanju problema pred nama.

– U dane praznika kada slavimo život i istinske neprolazne vrednosti, imamo dobar motiv da damo najbolje od sebe i činimo dobro u želji da svet bude bolji. Našim stanovnicima i svim vernicima čestitam Uskrs i želim da ovaj veliki praznik proslavimo s nadom u novi početak i verom u bolje sutra – naglasio je predsednik Skupštine opštine Čoka.

Podelite vest sa prijateljima