Uspešno stečena znanja za lakše zapošljavanje · Max Info
Trenutna temperatura u Čoki: 2°C

Uspešno stečena znanja za lakše zapošljavanje

U Čoki je proteklog vikenda organizovano takmičenje u izradi web sajtova kao rezulat završnice Intereg projekta koji se realizuje između opština Čoka i Deta u Rumuniji.

projekat

Na takmičenju su učestvovali polaznici kurseva iz našeg mesta i Rumunije koji su zajednički primenili znanja koja su tokom prethodnih meseci usvojili.

Menadžer projekta Aleksandar Đurić ističe da je ovo svojevrsno  takmičenje najbolji pokazatelj koliko su polaznici radionica napredovali u sticanju novih veština koje će im pomoći da lakše dođu do posla.

projekat2

Atmosfera među učesnicima je bila izuzetno pozitivna i kreativna, a polaznici treninga su osim novih znanja stekli i nove kolege i prijatelje, što su nam potvrdili i učesnici Siniša Terzin iz Čoke i Marius Paška iz Rumunije.

projekat3

Cilj ovog projekta je između ostalog bilo osnaživanje teško zapošljivih grupa da nađu svoje mesto na tržištu rada.

Od 28. do 30. septembra Čokani su i obišli kolege u Rumuniji gde su se i na nekoliko lokacija upoznali sa načinima na koje se u ovoj susednoj državi bore protiv nezaposlenosti.

projekat4

Osim treninga iz IT tehnologija, učesnici su stekli i nova znanja iz engleskog jezika, pisanja projekata, proizvodnje meda, proizvodnje vina, kako započeti svoj biznis, novih IT poslovi kao što su ju tjuberi i blogeri.

Ukoliko im ova znanja pomognu da dođu do posla, projekat je ispunio svoju svrhu, a Čoka i Deta dobijaju obučene kadrove koji će umeti da svojim radom doprinesu zajednici.

Podelite vest sa prijateljima