Usvojen predlog opštinskog budžeta · Max Info
Trenutna temperatura u Čoki: 1°C

Usvojen predlog opštinskog budžeta

Predsednica Stana Đember poželela sugrađanima još veće uspehe.
so

Predlog Odluke o budžetu čokanske opštine za 2020. godinu u iznosu od 709 miliona dinara, a što je povećanje za 3,8 odsto u odnosu na tekuću, usvojen je danas na poslednjoj ovogodišnjoj sednici SO.

Nakon sednice priređen je tradicionalni prijem za sve predstavnike lokalne samouprave, privrednike, direktore janih institucija, kao i  predsednike mesnih zajednica, a prisutne su pozdravili predsednica opštine Čoka Stana Djember i predsednik SO Tibor Olai.

Predsednica opštine Čoka Stana Đember je tokom svečanog prijema za Naxi Max radio potvrdila da je dan kada se, pored ostalog, usvaja budžet, gotovo jedina prilika da se na jednom mestu okupe svi relevantni faktori iz javnog života s čokanskog područja.

– Ukratko mogu da kažem – iako sam večiti kritičar najpre sebe, pa onda i ostalih – da smo uspeli u onome što smo i planirali i zacrtali. Godina koja je na izmaku bila je sjajna u mnogo čemu kada je reč o našim aktivnostima, sa rekordnim brojem investicija – naglasila je predsednica Stana Đember.

Ona je, govoreći o samo nekim od pomenutih uspeha, podsetila da je, iako se ne ubraja u kapitalne investicije, zasigurno jedna od najznačajnih – nabavka ginekološkog ultrazvuka, koji mnogo doprinosi  poboljšanju reproduktivnog zdravlja stanovništva.

– Sada je gotovo već izvestan i plan o renoviranju centralnog dela Doma zdravlja u Čoki, a takođe se nadam nabavci novog rengen aparata – istakla je Stana Đember.

so1

Prema njenim rečima, naziru se i novi obrisi industrijske zone i, sve u svemu je, kaže, već sada realna nada – s obzirom i na potencijalne investitore – da će naredna godina biti još uspešnija.

– Svakako želim da pozdravim i sve slušaoce Naxi Max radija, sve ljude dobre volje i da im čestitam i poželim sve najbolje povodom božićnih i novogodišnjih praznika. Pre svega dobro zdravlje, a onda i sve ostalo. U ovakvim prilikama volim da prenesem i reči blaženopočivšeg patrijarha Pavla: „Ne postoji ni vreme ni situacija kada ne možemo biti ljudi“; to nam je prvenstveno potrebno bez obzira na različitosti koje, svi bi to trebalo da znamo, predstavljaju bogatstvo i u našoj sredini! Samo tako možemo da opstanemo – zaključila je predsednica opštine Čoka Stana Đember.

stana i tibor

Predsednik SO Tibor Olai Tibor izjavio je na svečanom novogodišnjem prijemu opštinskih zvaničnika da smatra da je već u 2019. godini trasiran dobar put za izradu i kreaciju budžeta za 2020.

– Završili smo rekonstrukciju vodovodne mreže 5A fazu u Čoki, uradili završne radove na objektu katoličke crkve u Ostojićevu, potpisan je i ugovor za sanaciju pravoslavnog hrama u Ostojićevu, kao i ugovor sanaciju ili izradu ograde katoličke crkve u Čoki – rekao je Tibor Olai.

Od infrastrukturnih projekata on je, slično kao i predsednica Stana Đember izdvojio saobraćajnice u gradu, uređenje atarskih puteva i otresišta, komasaciju za KO Čoka...

Podsećajući i na državni projekat Vlade Srbije o izgradnji 5.000 kilometara puteva u narednom periodu, i predsednica Stana Đember i Tibor Olai smatraju, pored ostalog, da će i opština Čoka tu naći svoje mesto.

Podelite vest sa prijateljima